Dominic Fritz, lovitură pentru Robu: Apelează la sprijinul lui Iohannis, cu ajutorul...

Dominic Fritz, lovitură pentru Robu: Apelează la sprijinul lui Iohannis, cu ajutorul lui Cioloș

5
DISTRIBUIȚI

Candidatul USR-PLUS pentru Primăria Timișoara îi cere președintelui Klaus Iohannis ca în 2023, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, să-i invite în orașul de pe Bega pe președinții țărilor care sunt reprezentate de minorități aici. Dominic Fritz a menționat că are susținerea lui Dacian Cioloș în demersul de a cere sprijin președintelui coleg partid cu contracandidatul său, Nicolae Robu.

„I-am propus președintelui Klaus Iohannis să invite la Timișoara toți șefii statelor care au minorități în orașul nostru, în 2023, când vom fi capitala culturală a Europei. Mă bucur că am și sustinerea lui Dacian Cioloş care înțelege cât de importante sunt diversitatea și diplomația pentru dezvoltarea orașului”, a scris Fritz pe Facebook.

Vă reamintim că Nicolae Robu este singurul candidat PNL din Timiș care nu este susținut de Forumul Democrat al Germanilor din Banat pentru alegerile locale de la sfârșitul lunii.

„Povestea Timișoarei este o poveste a inovației născute din diversitate.


Acolo unde există perspective diferite, care se respectă, acolo se nasc idei noi. Idei noi nu se nasc niciodată dacă ești înconjurat de oameni care sunt exact ca tine. Idei noi se nasc doar acolo unde sunt oameni diferiți, dar care au deschiderea de a înțelege diferența și de a o respecta. De aceea Timișoara a fost mereu prima în istorie. Asta este povestea pe care trebuie să o spunem la nivel european, pentru că Europa are nevoie de povestea Timișoarei. (…) Îl voi ruga pe președintele Iohannis să invite șefii de stat ai statelor de unde vin minoritățile istorice din Banat – Serbia, Ungaria, Slovacia, Austria, Germania, Cehia, Bulgaria, dar și România, bineînțeles – să vină la Timișoara pentru un summit, o întâlnire la nivel înalt, pentru a dezbate exact această temă de inovare prin diversitate, pentru că eu cred că aceasta este tema definitorie pentru viitorul continentului. Eu sper că la anul, sau peste doi ani, pentru că aceste lucruri iau mult timp în lumea diplomației, o să avem aici în Timișoara această întâlnire prin care putem să transmitem un mesaj al tradiției de Banat multicultural”, a spus Dominic Fritz în conferința susținută, ieri, de USR-PLUS, în Parcul Copiilor din Timișoara.

5 COMENTARII

  1. Insist : ce ne facem cu samsarii imobiliari de pe lista lui Fritz la CLT? Samsari nu dezvoltatori. Daca erau dezvoltatori erau legali, plateau taxe si aveau avize

    • Care sunt? Dă-le numele! Aceeași Mărie cu altă pălărie. USR este altă pălărie pentru hoți, dacă nu plătesc taxe; samsari sau așa ziși dezvoltatori ? Fritz e cu teoriile cu minoritățile dar despre prinderea unor astfel de hoți nu zice nimic.

    • Dar cum samsarii imobiliari a lui Robu? Ca tot apar blocuri turn prin zone in care nu sunt. Tot vrea Robu sa construiasca un pod pentru ei la Jiul. Cum a construit si parcare pentru benzinaria prietenului. Sictir TNL!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.