Bojin, despre un obiectiv îndelung aşteptat în judeţ: „Va fi una dintre...

Bojin, despre un obiectiv îndelung aşteptat în judeţ: „Va fi una dintre cele mai frumoase lucrări pe care le lasă Titu în istoria Timişului şi a Timişoarei”

1
DISTRIBUIȚI

Titu Bojin, candidatul ALDE pentru preşedinţia CJ Timiş, susţine că peste un an de zile turiştii vor putea ajunge la graniţa cu Serbia cu vaporul, direct de pe Bega, graţie finalizării până atunci a lucrărilor la nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român. Cel care a fost până de curând directorul Administrației Bazinale de Ape Banat consideră că aceasta va fi cea mai importantă moştenire pe care o va lăsa timişenilor şi nu numai.

„Începând de anul viitor, probabil iulie-august… Sigur, au apărut unele articole în ziare, care au fost înţelese greşit. S-a terminat una din etape de construcţie de la nodul hidrotehnic de la Sânmihai, a fost stavila cilindrică montată, echipată, pregătită şi s-au mutat constructorii la alte obiective, care sunt în cadrul nodului hidrotehnic de la Sânmihai, dar vă promit că la finele lui iulie-august, indiferent cine va conduce sau va fi la nivelul administraţiei bazinale de apă, banii sunt asiguraţi, din fonduri europene pe programul IPA, în aceste condiţii suntem obligaţi de la administraţie şi de la cea naţională, să completăm cu banii necesari… Sunt convins că va fi una dintre cele mai frumoase lucrări pe care le lasă Titu în istoria Timişului şi a Timişoarei. Şi va fi nodul hidrotehnic, pista de biciclete, vaporaşele, Bega, va fi cea mai frumoasă…”, a spus Titu Bojin la emisiunea PRESSALERT LIVE. Acesta a subliniat cum a ajutat şi administraţia locală timişoreană să-şi atingă un obiectiv important: „Eu am făcut toate demersurile pentru realizarea regiei de navigaţie a canalului Bega, care funcţionează după ce nu a funcţionat din 1957…”.

Titu Bojin a vorbit şi despre ce fel de ambarcaţiuni vor putea circula pe tronsonul Begăi până în ţara vecină: „Deocamdată discutăm până la graniţa cu Serbia de tronsonul turistic. În funcţie de construcţia vapoarelor, trec şi de capacitate mai mare. Importante e că putem ridica nivelul apei, pot fi astfel şi vaporaşe mai mari, care să poată să circule pe Bega… Nu mai sunt aşa de multe lucrări, hidrotehnice, de irigări, care creau probleme la viituri.


La ora actuală avem o dragă, cumpărată în cadrul proiectului, care va rămâne permanent pe Bega. Există şi în cadrul programului administraţiei de navigaţie… probabil în următorii doi ani, la cum se mişcă guvernul acum. Dar noi avem draga şi două barje care vor face faţă pe moment, să întreţină scenariul navigabil pe Bega”.

Candidat pentru un nou mandat la funcţia de preşedinte al CJ Timiş, după cel din perioada 2012-16, Titu Bojin s-a arătat surprins de absenţa majorităţii adversarilor politici de la întâlnirea cu Federaţia Tinerilor din Timişoara. „Am fost trei oameni la FITT, la Federaţia Tinerilor din Timiş, şi bineîneţeles că nu a venit nici domnul Dobra, nici domnul Nica, dar toată lumea spune că are nevoie de tineri. Dacă nu au venit, 10-12 mii de oameni s-au uitat pe emisiunea noastră, cel puţin jumătate vor vota Titu Bojin, că nu au cu cine să voteze, dacă scaunele au fost goale. Echipa tânără nu (a fost). A fost domnul Brâncovan şi domnul Romoşan. Noi trei, ca să dialogăm cu tineretul şi să le găsim păsurile, să le rezolvăm în următorul mandat. Le-am lansat invitaţia să vină să facem consiliul tinerilor…”, a conchis Bojin.

La alegerile din 27 septembrie, Titu Bojin le cere timişenilor să-l voteze pentru experienţă, dar şi pentru faptul că există tensiuni care nu pot aduce nimic bun în cadrul altor partide. „Am văzut un articol cu Cătălin Iapă… Sunt cuvinte greu de înţeles ale domnului Iapă către Robu. Exact ce v-am spus, să se uite cetăţeanul serios către candidat şi cel mai serios către mine. Ce pot să aducă aceste lupte interne, decât lupte în continuare! Încă patru ani în care să se lupte echipa Robu cu echipa Nica. La mine nu sunt, am echipa ALDE, care vine pregătită, oameni în spatele meu, voi avea de partea mea, cum spuneam, tineri care mă consiliază. Oamenii trebuie să treacă de partea cealaltă a politicii. N-am nimic cu Lae, e un prieten de-al meu, nu mă pot dezice, ca şi Călin (Dobra, n.a.), dar prietenia e până la politică şi bun simţ, nu trec de bun simţ. Dar e adevărat că şi Lae a fost părăsit de o parte dintre ai lui, fiind individualist, să-ţi faci clipuri singur. Am şi eu, dar făcute de colegi. E greu să te critici singur. E treaba lui, trebuie să fim un picuț mai modeşti. Să fie oameni în jurul nostru să se uite dacă avem cravata, dacă am încheiat nasturele…”, a mai spus candidatul ALDE.

1 COMENTARIU

  1. Esti un mincinos. Ai urmarit intotdeuna interesul firmelor de casa a ABA Banat. Iar cand Alex Barboi, capitanul portului, a tot incercat sa-ti explice prioritatea reabilitarii ecluzei si a reluarii navigatiei, te-a interesat doar de diguri si de aruncat bolovani in Bega… Meriti sa dispari din politica…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.