Candidatul independent la Primăria Timișoara oferă o soluție inedită pentru a rezolva...

Candidatul independent la Primăria Timișoara oferă o soluție inedită pentru a rezolva situația copiilor ce nu-si găsesc locuri în creșele de stat (P)

0
DISTRIBUIȚI

Singurul candidat la primaria Timisoara, ce a demascat si a denuntat faptele de coruptie din administratia locala, este Serdean Mugur Lucian, un personaj foarte cunoscut pentru perseverenta lui ce a zdruncinat din temelii imaginea de gospodar si de om cinstiti a primarului Timisoarei.

Acesta ne marturiseste pe facebook intr-o postare:

Am studiat inca din 2017 activitatea Serviciului Public Crese si am constatat ca persoanele cu functii de conducere din acest serviciu nu si-au facut publice CV-urile.   In urma demersurilor facute in baza Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public refuzurile au venit pe banda rulanta. Acesta a fost semnalul pe care l-am perceput ca angajarile au fost ilegale.  Dupa ce am chemat in instanta primaria si am castigat procesele, primaria mi-a furnizat CV-urile angajatelor dar care aveau blurate toate datele ce ar fi trebuit sa fie publice.

Ulterior, dupa ce am sesizat si Curtea de Conturi, raportul de audit a confirmat ceea ce totii stiam deja, functiile de conducere in Serviciul Public Crese au fost ocupate de persoane ce nu aveau pregatirea ceruta de lege. In tot acest timp primarul nu e rata nici un moment sa ma denigreze si sa ma atace public acuzandu-ma ca hartuiesc angajatii primariei si ca cer informatii ce sunt publice.

Vazand nemultumirile parintilor cu privire la dificultatile inscrierii copilasilor in crese, am decis sa studiez in detaliu activitatea acestui serviciu public. In scurt timp am descoperit 2 crese ce apar fictive in Raportul primarului si mentionez ca ele nu au existat niciodata in realitate. Referitor la cele doua crese se declara ca au in jur de 150 de locuri si vreo 70 de angajati dupa cum reiese din Raportul primarului. Am vizitat fiecare cresa in parte si majoritatea functioneaza in spatii cedate de gradinitele vechi de cartier si mai exact functioneaza in cate o camera. Poate cu o singura exceptie, nicio cladire ce adaposteste crese si gradinite nu sunt renovate la exterior si azi arata inca deplorabil .

Dupa ce scandalul a izbucniut in presa, primarul a inceput sa se laude cu doua gradinite ce se vor face din fonduri europene dar nimeni nu realizeaza ca termenul lor de finalizare este peste 4-5 ani si ca vor avea fiecare o capacitate de 39 de locuri fiecare.

Datorita neglijarii unor spatii dedicate creselor, DSP si ISU au fost nevoite sa dispuna inchiderea a 2 crese in 2019.  Astfel am ajuns sa avem undeva la 200 de locuri in crese in realitate si asta cu incalcarea legii pentru ca spatiile sunt minuscule pe cand la Cluj se declara peste 1000 de locuri in crese.

Pana nu am facut scandal si sesizari peste tot, nu exista nici un pic de transparenta privind cheltuirea banilor publici nici in Serviciul Public Crese si nici in vreun alt birou al primariei.


Presa a dezvaluit conexiunile doamnelor din Serviciul Public Crese cu lumea interlopa si astfel multe dintre nelamuririle celor interesati de subiect s-au lamurit pe deplin. Activitatea infractionala din primarie nu tine cont nici de varsta si nici de sex.

In urma sesizarilor mele si a scandalului declansat in presa am reusit sa oblig Serviciul Public Crese sa-si faca site pe internet in care au inceput sa apara timid tot felul de informatii de interes public privind cheltuirea banului public.

Situatia din Serviciul Public Crese este un real dezastru si o gaura neagra din buget cum de altfel orice face primaria este o gaura in bugetul timisorenilor.

Bugetul de venituri si cheltuieli aprobat in 2020 ne dezvaluie ca acest serviciu consuma 9 milioane de lei pentru 164 de angajati si undeva la 200 de copilasi inscrisi.  Serviciile oferite copiilor sunt deosebit de slabute si asa am ajuns la concluzia ca acest serviciu deserveste mai degraba necesitatile persoanelor angajate si mai putin ale copilasilor.

Serviciile proaste oferite copiilor si numarul scazut de locuri in crese ma determina sa propune desfiintarea acestui serviciu si sa oferim vouchere fiecarui copilas din Timisoara a carui parinte doreste sa-l inscrie in cresele private din oras.

Decizia e nascuta din ratiuni de economie si este pur matematica si  deserveste nevoile parintilor din Timisoara care au copii mici de cresa. La un buget de 9 milioane de lei, ce deserveste in acest moment doar 200 de copilasi si 164 de angajati, propun ca valoarea voucherelor sa fie de maxim 1000 de lei de copil pentru familiile monoparentale, cazuri sociale grave, persoane cu handicap sau a celor ce au venituri salariale minime iar aceasta valoare scade substantial pentru familiile care au venituri foarte mari.

In acest moment au prioritate in crese copiii bugetarilor si asta nu mai e un secret pentru nimeni.  Facand un calcul simplu adica 200 de copii x 1000 de lei x 10 luni obtinem suma de 2 milioane de lei cheltuiti pe an. Deci atat ne poate costa maxim cei 200 de copii daca ar fi introdusi in cresele private.  Daca scadem din cei 9 milioane de lei cat se cheltuie anual cu functionarea cresele din Timisoara, ramanem cu 7 milioane de lei care se pot intoarce pentru a plati cazarea intre 700 pana la 1500 de copilasi.

Majoritatea deciziilor luate de primarie au si o nota puternic populista iar cele cateva sute de familii nemultumite ca nu au loc in crese nu au fost vreo amenintare pentru  prestigiul primarului.

Azi, scandalul a reizbucnit in Serviciul Public Crese cand am aflat din presa ca sunt doar vreo 86 de copii inscrisi in crese dar solicitarile au trecut de 560  de copii si cred ca e nevoie de o schimbare radicala a sistemului si sfatul meu este  sa nu mai votati niciun partid ce s-a perindat la guvernare in ultimii 30 de ani pentru ca e greu sa te lasi de furat si mintit dupa ce ti-ai construit o cariera solida folosind ca temelie aceste tare ereditare.

Cel mai ingrijorator este ca niciun candidat la primarie nu vorbeste despre coruptia din administratia locala care este principala cauza a distrugerii orasului si umilirii constante a cetatenilor orasului si in special a oamenilor simpli si fara aparare.

In calitate de primar sau de Consilier Local promit sa schimb din temelii administratia si va rog sa urmariti toate dezvaluirile mele ca sa intelegeti ca nu avem voie sa ne mai jucam cu viitorul orasului nostru. Nu ne mai permitem sa mai pierdem inca 4 ani uitandu-ne cum suntem furati si umiliti de cea mai corupta administratie din Romania. Si nu o spun doar eu, o spune si Curtea de Conturi, an de an.

Comandat de Mugur Lucian Serdean, candidat independent în Circumscripția Electorală nr.1 Timișoara pentru funcția de primar

Executat de BOȚA DRAGOȘ PRESSALERT PFA

Cod mandatar financiar 2442001175