Titu Bojin, despre criticile lui Călin Dobra: „Ați văzut câte piei de...

Titu Bojin, despre criticile lui Călin Dobra: „Ați văzut câte piei de miel sunt primăvara pe gard?”

0
DISTRIBUIȚI

Titu Bojin, candidatul ALDE pentru șefia Consiliului Județean Timiș, a fost invitat în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, realizată în studiourile on.set.

Acesta este de părere că descentralizarea ar putea fi o soluție pentru localitățile mici, cele mai multe depinzând de banii de la consiliul județean pentru a supraviețui. „Am mai spus-o, Timișul, din punct de vedere al dezvoltării, își permite să meargă, să funcționeze la nivelul cel mai înalt de unul singur. Nu trebuie să așteptăm după București să ne dea voie să bem apă, sau să facem niște foraje. Cred că vorbim de cam 25 de comune care trăiesc pe picioarele lor, dar sunt alte aproape 70 care depind de banii de la centru. În program avem învățământul, sănătatea, infrastructura, plus regionalizarea sau descentralizarea care presupune și reducerea numărului de comune, lucru care nu cred că le convine unor colegi. Părerea mea e că s-a greșit că am ajuns de la 68 de UAT-uri (Unități Administrativ Teritoriale), iar acum suntem la 99, o greșeală la nivel național și din punct de vedere al cheltuielilor publice, și al posibilităților de dezvoltare pentru fiecare comună. Cam 70 de comune așteaptă bani de la CJT pentru a-și achita o parte din salarii. Și atunci județul poate și trebuie să redistribuie din venituri și către aceste comune”, a spus Titu Bojin.

Acesta acuză actuala conducere a CJT că ignoră unele probleme doar pentru că rezolvarea ar veni dinspre el. „În 2015 am dat la ultimele 21, cred, de comune banii necesari pentru forajele în vederea realizării instalațiilor de apă pentru școli. Sunt convins că nici acum nu sunt făcute. La Breștea s-au solicitat acum câteva luni niște bani, acolo apa e destul de jos, ar costa mult forajul, dar nu li s-a dat, că e ideea lui Titu Bojin. Alt exemplu, în condițiile în care a ars primăria de la Pietroasa, credeți că s-a dat vreun leu să se refacă? Nu s-a dat nimic, că erau bani rămași de la mine, cum am luat eu împrumut.


Așa suntem acum, așa vrem să mergem în continuare?”, a mai spus Bojin.

După ce Călin Dobra a spus că nu comentează „istoria”, referitor la contracandidatul său mai în vârstă, Titu Bojin a replicat: „Eu cred că el e istorie demult, la vârsta lui. Ați văzut câte piei de miel sunt primăvara pe gard, și câte sunt de oaie? Eu nu îl văd pe el mai muld decât un miel, vorbește că din cauza mea, care n-am mai fost președinte de opt ani, n-a reușit să facă ce trebuie cu niște bani la consiliul județean, să termine niște proiecte, să facă alte proiecte, să se aghețe de banii europeni. Banii pe care i-am împrumutat eu în 2014-2015 sunt acolo, în cont, nu aduc niciun prejudiciu domnului președinte al CJT, indiferent cum îl cheamă. Probabil că el n-a știut cum să procedeze, eu îi promit că vin președinte și îi arăt că banii ăia vor fi folosiți”.

Acesta l-a criticat pe fostul său coleg din PSD. „Când niște lucrări nu merg bine, fiecare are o vină, începând de la președintele CJ, pentru că lucrările nu se fac cum vrei, există un proiect, o aprobare, există autorizații de construcție. Președintele CJ poate să se ducă pe centura Timișoarei, poate să-și facă și o poză, dar nu să o pui ca un eveniment extraordinar, pentru că am mai sus, centura nu e nici a primăriei, nici a consiliului județean”, a declarat Titu Bojin la PRESSALERT LIVE.

Acesta a vorbit și despre ideea unui alt contracandidat, Cristian Moș din partea USR-PLUS, care și-ar dori ca Timișul să devină un pol al industriei medicale și farmaceutice în euroregiune. „Domnul Moș vine dintr-o multinațională, eu vorbesc de IMM-urile și de fabricile de medicamente care să se facă aici, să fie ale noastre, nu de cei care vin din Uniunea Europeană că nu mai vor să se ducă în China sau în alte zone să dezvolte industria de medicamente. Poate că nu neapărat în Timișoara, dar avem zone ca Iașiul, Bucureștiul, Clujul, care din punct de vedere al medicamentelor stau mult mai bine, au firme cu capital românesc. Nu am nimic contra multinaționalelor, dar am dorința de a dezvolta acele afaceri care se pretează pentru județul Timiș, cu oameni din Timiș”, a spus Bojin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.