Voichița Lăzureanu, planuri pentru Primăria Timișoara: audit financiar, un oraș „sănătos” și...

Voichița Lăzureanu, planuri pentru Primăria Timișoara: audit financiar, un oraș „sănătos” și o soluție surpriză pentru circulația în zona centrală

2
DISTRIBUIȚI

Voichița Lăzureanu, candidatul PSD pentru Primăria Timișoara, a vorbit la emisiunea PRESSALERT LIVE, realizată în studiourile on.set, despre planurile sale în cazul în care ar ajunge în fotoliul de primar.

„Legea este lege pentru toată lumea, trebuie făcută ordine în primărie și în administrația locală. Trebuie un audit financiar, dar nu al Curții de Conturi, unde știm cu toții că și acolo se mai ascunde, se mai acoperă, se mai reglează, ci de o instituție neutră. Trebuie o reevaluare a personalului și o reevaluare a hotărârilor care s-au luat de-a lungul timpului. Lipsa Planului Urbanistic General a permis fragmentarea suprafeței Timișoarei pentru interesele unora sau altora, și cred că este momentul să punem punct acestor mici măgării care s-au făcut și să mergem pe o dezvoltare corectă și concretă”, a spus fostul manager al Spitalului „Victor Babeș”.

Medicul consideră că administrația nu a făcut suficient pentru a onora titlul de Capitală Culturală a Europei. „Nu s-a făcut nimic pentru Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, decât certuri, discuții, împunsături. Cert este că orașul arată departe de nivelul unei capitale culturale, clădirile frumoase ale Timișoarei stau să cadă, trotuarele sunt în paragină, spații verzi nu avem, parcurile arată deplorabil, nu s-au luat niciun fel de măsuri pentru a înfrumuseța orașul și a atrage turiștii.


Nu avem un logo al Timișoarei, nu avem nici turism de weekend, nu am știut să atragem tinerii. Pavajul arată ca-n anii ’90, clădirile arată ca-n anii ’50”, este de părere Voichița Lăzureanu.

Aceasta vine cu o propunere surpriză: extinderea zonei pietonale din centrul orașului prin închiderea circulației prin fața Catedralei, pe bulevardul Regele Ferdinand I. „Avem o facultate de management al transporturilor, sunt convinsă că avem minți luminate acolo, conferențiari, profesori, chiar și studenți, care pot să vină cu elemente inovative de management al traficului,a stfel în cât să trăim în armonie și pietonii, și bicicliștii și șoferii. Dacă închidem circulația prin fața Catedralei, poți face o parcare mare în spațiul dintre Catedrală și Grădina de Vară, există soluții pentru orice fel de probleme, trebuie doar să găsești modalitatea de dezvoltare ca să îmbini frumosul cu utilul”, a explicat social-democrata.

„Cel mai important lucru este munca în echipă, fiecare să știe exact care este felia pe care activează cel mai bine și pe care știe să facă dezvoltarea cea mai bună pentru oraș. Eu îmi doresc ca orașul să fie sănătos din toate punctele de vedere – minte, trup și spirit. Timișoara să fie curată, educată, sănătoasă, verde, atractivă pentru cei care doresc să investească, dar și pentru cei care doresc să ne viziteze, să fie un oraș tehnologizat și inovativ, și să fie un oraș sportiv. Din păcate, niciunul dintre aceste elemente nu a fost considerat prioritar. S-au făcut niște spoieli în forță, s-au asfaltat niște străzi, s-au rașchetat niște garaje, și în loc să se completeze și cu spații verzi, s-a turnat asfalt peste asflat și semafoare peste semafoare. În ultimii ani, administrația locală nu a creat o clădire emblematică, un parc emblematic, ceva care să rămână, să aducă plusvaloare”, a mai spus Voichița Lăzureanu.

2 COMENTARII

  1. tanti, nu te voteaza nimeni. ti-ai bazat, ca o imbecila, toata campania pe faptul ca esti femeie. MARE realizare, ca o sa conduci orasul cu organele sexuale, nu?

  2. Daca doamna aceasta are o asemenea solutie inventata de dinsa cu privire la auditul financiar al Primariei sa se duca si sa ne lase. Legea stabileste ca se face controlul Primariei prin curtea de conturi.
    Tanti mai stai o tura de mandat ca sa inveti legea ca altfel sarim din lac in put.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.