Candidatura incompatibilului Petru Roman la Camera Deputaților, respinsă de conducerea centrală a...

Candidatura incompatibilului Petru Roman la Camera Deputaților, respinsă de conducerea centrală a PNL UPDATE Cine-l înlocuiește pe listă

3
DISTRIBUIȚI

Conducerea centrală a PNL a respins, astăzi, candidatura la Camera Deputaților a primarului din Deta, Petru Roman. Acesta a fost găsit incompatibil de ANI, decizia fiind confirmată de instanță. Cu toate acestea, Roman a candidat din nou la funcția de primar, a câștigat, dar mandatul său nu a fost până acum validat, decizia justiției urmând să fie dată marți.

Candidatura lui Roman a fost acceptată de onducerea interimară a PNL Timiș, vineri, Alin Nica declarând că ”din câte știu, domnul Petru Roman ne-a informat pe noi că a câștigat toate procesele atât cu Prefectura, atunci când a fost vorba de demitere, de încetarea mandatului, cât și cu Partidul Social Democrat, atunci când a fost vorba despre candidatura domniei sale la Primăria Deta, or instanța este cea care trebuie să se pronunțe, eu nu dețin informațiile care să certifice faptul că domnul Petru Roman nu ar putea să candideze la Parlamentul României, dar dacă există astfel de informații, categoric noi avem un cod de demnitate pe care îș respectăm.


Dacă domnia sa nu va putea să candideze, atunci Biroul Național al PNL nu îl va nominaliza pe lista pentru Parlamentul României”.

UPDATE 1 PNL Timiș a anunțat, în această seară, prin intermediul unui comunicat de presă că locul lui Roman va fi luat pe listă de Claudiu Chira care era pe 6 și nu de Ciprian Bogdan, care era pe locul 5. Nica a încercat să acopere susținerea dată lui Roman până-n ultimul moment, invocând, în continuare, lipsa informațiiilor așa cum a făcut și până acum, chiar dacă informațiile erau publice de mult timp.

„BPN a restabilit lista inițială pe care am propus-o organizației județene, domnul Petru Roman fiind înlocuit, date fiind criteriile de integritate. Domnul Petru Roman a fost votat în forul primarilor, drept candidat pentru Parlamentul României, pentru locul 4, colegii mei, care și-au exprimat această opțiune, neavând cel mai probabil toate informațiile necesare. De astăzi, PNL Timiș are o listă definitivă de candidați și consider că avem o îmbinare perfectă de experiență și tinerețe pe listele pentru Senat și Camera Deputaților. La Senat, experiența doamnei senator Alina Gorghiu, cel mai activ parlamentar de Timiș, cu peste 80 de inițiative legislative, este completată de tinerețea și entuziasmul omului de afaceri Ionuț Gaiță. La Camera Deputaților, cei doi lideri, Marilen Pirtea, care in mandatul 2016-2020 a avut peste 50 de inițiative legislative, și Ben-Oni Ardelean, primesc ajutorul mai tinerilor Cosmin Șandru, președinte TNL Timiș, Claudiu Chira, fost prim-vicepreședinte al PNL Timișoara și vicepreședinte TNL la nivel național, și Ciprian Bogdan, consilier europarlamentar. Cosmin Șandru este un tânăr om de afaceri, Ciprian Bogdan are experiența a șase ani de Parlament European, iar cu Claudiu Chira lucrez de aproape doi ani, fiind directorul Societății de Administrare a Domeniului Public și Privat din Dudeștii Noi”, a declarat președintele interimar PNL Timiș, Alin Nica.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.