Dan Alexa a făcut bilanţul startului de sezon la ASU Poli. Alb-violeţii...

Dan Alexa a făcut bilanţul startului de sezon la ASU Poli. Alb-violeţii i-au găsit înlocuitor lui Borbei la CFR şi au mai adus un junior

0
DISTRIBUIȚI

Dan Alexa, manager general la ASU Politehnica de după jumătatea lunii august, a făcut azi o evaluare a startului de sezon per total peste aşteptări al alb-violeţilor. „Chirurgul” a negat zvonurile apărute după primuş eşec stagional, 0-2 la Miercurea Ciuc, conform cărora ar fi urmat să-l înlocuiască imediat pe „principalul” Octavian Benga. Mai mult, fostul închizător l-a lăudat pe tânărul tehnician, căruia continuă să-i acorde toată încrederea. La capătul perioadei oficiale de transferuri, cea mai bine clasată timişoreană s-a mai întărit cu doi jucători U18: portarul Otto Hindrich, împrumutat de la CFR Cluj, şi mijlocaşul Sabin Iosif, venit din Italia, de la Lucchese.

„A fost o perioadă încărcată, au venit 11 jucători. Am încercat să combinăm jucători cu experienţă cu jucători tineri, care pot să fie soluţii pentru clubul nostru. Cred că am crescut nivelul valoric al echipei. Îmi doresc ca jucătorii noi, unii s-au acomodat repede, alţii ca în cel mai scurt timp să-şi aducă aportul strict tehnic la rezultatele echipei. Venim după o perioadă bună, în care suntem în grafic ca şi rezultate. Sigur, ultimul rezultat nu ne-a mulţumit, dar am întânit o echipă din Miercurea Ciuc care a pus probleme până acum atât Petrolului, cât şi Craiovei. Echipa noastră a crescut foarte mult în ultima perioadă, atât cantitativ, cât şi valoric. Suntem mulţumiţi de ce am reuşit să facem. Sigur, a crescut şi bugetul salarial cu 20% faţă de ce a fost, avem stabilitate din punctul ăsta de vedere… Urmează o perioadă grea, cu meciuri importante. Nu mai departe de vineri e meciul cu Călăraşiul. Un meci foarte important, Călăraşiul e în faţa noastră. Pentru noi e important să ne revenim repede după eşecul de la Miercurea Ciuc şi să ne consolidăm locul de play-off, care e şi obiectivul nostru, am spus-o. Ca strategie ne dorim evaluarea lotului, o poziţie bună în clasament şi în iarnă vedem ce jucători au confirmat, ce jucători nu au confirmat şi vom încerca să mai aducem doi-trei care pot să umple golurile avute”, a declarat Dan Alexa.

Plecarea lui Alex Borbei, la Lecce, a fost suplinită prin împrumutul lui Otto Hindrich, internaţional U19 care joacă pe aceeaşi poziţie, între buturi. „Asta era şi strategia, să aducem un junior portar, în locul lui Borbei, să nu stricăm ceea ce am câştigat până la plecarea lui. Hindrich e unul dintre cei mai talentaţi portari ai României. Am reuşit să-l aducem, este un portar de viitor. CFR-ul ni l-a dat doar împrumut şi e normal să fie aşa. Sperăm să confirme.


Aveam nevoie pe poziţia aceea, mai ales că găsisem foarte repede un prim 11, un prim 13, care includea portarul junior”, a explicat Alexa.

Încredere în Tavi Benga

Octavian Benga a avut parte de critici pe reţelele sociale după eşecul de la Miercurea Ciuc, scor 0-2 cu Csikszereda, primul din noul sezon, dar se bucură în continuare de susţinerea conducerii. „Am venit cu gânduri mari. Am venit să promovăm. Sigur, ce s-a întâmplat la Ciuc se poate întampla oriunde în lume. Suntem foarte mulţumiţi de antrenorul Tavi Benga, referitor la discuţiile care au fost după joc. E un antrenor care a avut şi are aici rezultate foarte bune, îl susţinem. E un antrenor tânăr, de perspectivă, în care am încredere. Colaborarea noastră e foarte bună. E un antrenor care va avea un cuvânt în fotbalul românesc. Faptul că ies discuţii după o înfrângere, pe de o parte e bine, pentru că lumea îşi doreşte această promovare, lumea îşi doreşte o echipă care să joace la victorie fiecare joc. Dar noi care decidem trebuie să fim foarte cumpătaţi, să analizăm bine jocul şi rezultatele. Sunt jucători care au venit târziu şi care au nevoie, nu neapărat de o perioadă de acomodare, trebuie să-şi câştige ritmul de joc. Eu cred că atunci când se vor regla lucrurile astea echipa va avea o exprimare mult mai bună”, a mai spus Dan Alexa.

Iosif in, Lolea out

ASU Poli ar fi ajuns la 12 achiziţii prin sosirea tânărului Sabin Iosif, tot o soluţie „sub vârstă”, dar un alt mijlocaş s-a despărţit între timp de alb-violeţi. E vorba de reşiţeanul Victor Lolea, care foarte probabil îşi va schimba cariera şi se va baza pe studii. Iosif s-a născut pe 26 octombrie 2001, la Bucureşti şi a crescut la AFC Rapid, A evoluat în ultimii ani pentru italienele: Pistoiese, Prato şi Lucchese. „A durat ceva timp până i-au venit actele. E un tânăr pe care-l cunosc de la Rapid, un tânăr de perspectivă… Sper să progreseze”, a precizat Dan Alexa.

Transferuri Politehnica 2020/21:

Au venit:

Sabin Iosif (18 ani, mijlocaş central, liber Lucchese), Otto Hindrich (18 ani, portar, împrumut CFR Cluj, Marko Deronja (portar, 24 ani, Lommel), José Casado (32 ani, mijlocaş central, Penya Deportiva), Petre Ivanovici (30 ani, aripă dreapta/stânga, ex-Chiajna), Emanuel Fişteag (23 ani, portar, liber), Rareş Toader (18 ani, mijlocaş central, împrumut FCSB), Alexandru Popescu (22 ani, atacant 2, CSU Craiova), Doru Andrei (17 ani, mijlocaş ofensiv, Comprest GIM), Stjepan Plazonja (22 ani, atacant, împrumut Hermannstadt), Claudiu Pamfile (23 ani, fundaş stânga, Minaur Baia Mare).

Au plecat:

Alexandru Borbei (transfer Lecce, Serie B), Mario Contra (liber, Botoşani, L1), Alexandru Pop (Rapid, L2), Cristian Dros (FK Spartaks Jūrmala, Letonia), Alexandru Cherecheş (Concordia Chiajna, L2), Radu Motreanu (liber), Dragoş Săulescu (Filiaşi, L3), Fabio Trip (împrumutat la Şoimii Lipova, L3)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.