Dominic Fritz, ultimatum pentru Alin Nica: „Trebuie să decidă ce fel de...

Dominic Fritz, ultimatum pentru Alin Nica: „Trebuie să decidă ce fel de politică vrea să facă”

3
DISTRIBUIȚI

Negocierile dintre PNL și USR PLUS pentru majoritățile din Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș au „implodat” în ultimele minute de discuții, cele două părți anunțând că nu au ajuns la un numitor comun.

„Sunt dezamăgit de atitudinea de astăzi a PNL care a decis, în câteva minute, după o săptămână de negocieri productive, să blocheze încheierea Parteneriatului pentru Timișoara și Timiș, asupra căruia convenisem deja aseară. Sunt surprins de răzgândirea lui Alin Nica, cu care aveam impresia că pot avea o relație constructivă. Voința cetățenilor, exprimată clar prin vot, este ca Alianța USR PLUS și PNL să construiască majorități stabile pentru Timiș și Timișoara. Împreună avem peste două treimi atât în CL cât și în CJ. Am câștigat Timișoara și am obținut peste 22% pe județ. Obiectivul meu este să respect voința alegătorilor care și-au dorit ca Alianța USRPLUS și PNL să împartă puterea pe care ne-au dat-o prin vot”, a transmis Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Azi Timișoara și Timișul se apropie de pragul critic de infectare cu noul coronavirus, este cea mai neagră zi de când a început pandemia.


Criza sanitară nu așteaptă până la alegerile parlamentare, atunci când PNL ar dori să încheiem protocolul de colaborare. Noi ne dorim o cooperare între Primărie și Consiliul Județean pentru că am văzut ce se întâmplă la nivel central unde măsurile guvernului PNL au fost sabotate de o majoritate PSD în Parlament. Nu ne dorim să ajungem în aceeași situație și de aceea susțin că oamenii au nevoie de majorități stabile între Alianța USR PLUS și PNL. Împreună cu PNL vrem să controlăm epidemia de COVID 19 în județ și în Timișoara. Nu vrem ca în Timiș și în Timișoara să aducem incertitudinea politică de la București”, a mai scris noul primar.

Acesta i-a cerut președintelui interimar al PNL Timiș să ia o decizie până săptămâna viitoare. „Domnul Alin Nica trebuie să decidă ce fel de politică vrea să facă, politica de scandal între Guvern și Parlament sau o politică pentru binele timișenilor și timișorenilor. Dl Nica, aveți termen până luni seară să luați o decizie. Sfatul meu este să cântăriți atent situația epidemiei de COVID-19 și voturile cetățenilor și să hotărâți în funcție de interesele timișorenilor și timișenilor, nu de îndemnurile la război de la București”, a încheiat Dominic Fritz.

Și Cristian Moș, co-președinte USR PLUS Timiș, a publicat un mesaj critic la adresa liberalilor, pe pagina sa de Facebook.

3 COMENTARII

  1. Dl Nica, aveți termen până luni seară să luați o decizie. Sfatul meu este să cântăriți atent situația epidemiei de COVID-19 și voturile cetățenilor și să hotărâți în funcție de interesele timișorenilor și timișenilor, nu de îndemnurile la război de la București

    Uite ce TUPEU are diese Scheiße!

    • “Da si mie mi se pare ca se grabeste!” Ar trebui sa mai treaca vreo 6 luni, sau un an… vorba ardeleanului “ce atata graba”. Si nici nu ar trebui sa ia exemplul celor din Arad si Bihor, care deja au semnat un parteneriat pentru realizarea unui drum expres intre Oradea si Arad! In ambele judete primarii si presedintii consiliilor judetene lucreaza pentru aceleasi interese!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.