ASU Poli s-a calificat în Cupă după un meci cu şapte goluri...

ASU Poli s-a calificat în Cupă după un meci cu şapte goluri la Ghiroda. Octavian Benga, atac la „capul” DSP Timiş: „Unii sunt fraierii de serviciu”

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica s-a impus dramatic în turul IV al Cupei României la Ghiroda după 120 de minute. Alb-violeţii au învins-o pe CSC Ghiroda şi Giarmata Vii cu 4-3, dar antrenorul oaspeţilor, Octavian Benga a fost foc şi pară pe DSP Timiş, căci echipei locale i s-a permis să joace deşi a fost declarat un focar de coronavirus la clubul galben-albastru!

Ambele echipe au avut „absenţe Covid”. Dacă timişorenii nu au folosit jucătorii reveniţi după carantină şi au avut un total de 13 absenţe, în schimb, gazdele au simţit lipsa a nouă jucători, dintre care şase au intrat recent în izolare.

ASU Poli a început mai bine şi Ionuţ Coadă a marcat cu capul în urma unui corner executat de Munteanu în minutul 14. Replica Ghirodei a venit prin Stupu, cap peste Fişteag, ieşit inoportun, în minutul 24. Peste trei minute însă atacul timişorean s-a bucurat din nou, acum de primul gol al lui Petre Ivanovici la noul său club, marcat din voleu la centrarea lui Axente. În repriza secundă s-a mai marcat de trei ori! Dar amfitrionii au avut prim planul prin Vlad Bâte şi Gelu Velici. Primulm împrumutat de polişti la Ghiroda a marcat în minutul 70. Apoi fostul vârf al alb-violeţilor a făcut 3-2 în minutul 84 din lovitură liberă. Totuş. alb-violeţii au mai avut un cuvânt de spus. În prelungiri Axente a trimis cu capul pentru 3-3 şi partida a avut parte de două mini-reprize suplimentare. În doar minutul 3 al primei dintre acesteia însă a venit rândul lui Ivanovici să înscrie pentru a doua oară în meci, după o degajare de portar, şi până la urmă ASU Poli a făcut pasul în 16-imi, acolo unde vor intra în luptă şi prim-divizionarele.

Totuşi, şi acest succes a fost plătit scump de vizitatori. Popovici a părăsit devreme terenul, accidentat, în timp ce Ivanovici a fost eliminat pentru cumul de cartonaş cu trei minute înainte de expirarea celei de-a doua reprize suplimentare. Iar sâmbătă, acasă cu Slatina, Tavi Benga va avea o nouă misiune dificilă care începe la vestiar – alegerea titularilor dintre seniorii disponibili.

CSC Ghiroda: Gîrlea – A. Popa, Stupu, Vlădia – Mancaş, Simedru, Saizu (55, Velici), Ghinescu – S.


Costea (55, Bâte), Piţigoi (113, Grancea), Kayondo. Rezerve: Golban – Poparadu, Precup. Antrenor: Vlad Bura.

Politehnica: Fişteag – Sofran, Moţiu, Coadă, S. Popovici (30, M. Mircea) – D. Radu, B. Vasile – Munteanu, Ivanovici, D. Andrei (55, Gologan) – Axente. Rezerve: Hindrich – Spulber, S. Iosif, D. Olariu. Antrenor: Octavian Benga.

Benga, fără milă la adresa DSP-ului şi a lui Flavius Cioca

ASU Poli a avut un total de 11 cazuri de coronavirus şi la semnalarea primelor trei tot lotul a intrat în carantină în urmă cu mai bine de două săptămâni. Ripensia a avut cazuri înregistrate luni, a jucat a doua zi, Ghiroda de asemenea a evoluat azi la mai puţin de două zile de la depistarea a nu mai puţin de zece cazuri Covid! Fapt care i-a revoltat pe alb-violeţi.

„Aş vrea să trag un semnal de alarmă pentru că Politehnica Timişoara e totuşi un brand şi am ajuns bătaia de joc a DSP-ului, a ţării. Nu se poate ca noi să stăm două săptămâni când suntem depistaţi cu coronavirus, izolaţi, iar contacţii, inclusiv eu am stat şapte zile carantinat, nu am lăsat soţiile să meargă la lucru, copilul – în cazul meu, nu l-am lăsat să meargă la grădiniţă. Am avut o responsabilitate, trebuie să o avem. Dar DSP Timiş şi domnul Cioca (n.n. Flavius Cioca – director executiv DSP Timiş) văd că judecă diferit. Unii sunt fraierii de serviciu, adică noi, Politehnica. Nu am nimic cu Ghiroda, Ripensia, alte echipe, dimpotrivă. Dar alţii sunt şmecheri. Nu e corect, nu e cinstit, pentru că nu ai cum să nu ai contact într-un focar cu zece persoane, acei jucători se află în vestiar, autocar, vin cu maşinile… Şi să nu ne mirăm că mor oamenii, unii au responsabilitate, adică fraierii, printre care suntem şi noi, şi alţii fac ce vor…”, a declarat Octavian Benga.

Alb-violeţii se tem că meciul s-a disputat cu fotbalişti care ar putea fi depistaţi mai târziu cu noul coronavirus. „Nu trebuia să joace nimeni, cum e posibil ca a doua zi să ai meci. Cu siguranţă vor mai apărea cazuri… Ni s-a întâmplat nouă, ne-am izolat şi apoi au mai apărut cazuri dintre cei care erau negativi, deci focarul încă mai există, vor mai apărea jucători inclusiv la celelalte echipe, acei jucători vor îmbolnăvi alţi oameni, familiile lor, ale noastre… o bătaie de joc la adresa clubului şi a românilor”, a adăugat Benga.

„Nu vreau să comentez acest aspect. E părerea fiecăruia şi trebuie să mergem mai departe, să le-o respectăm… Tot ce se poate, la fiecare echipă vor mai apărea cazuri, e o perioadă foarte ciudată. Trebuie scos în evidenţă că băieţii aceştia sunt la a patra săptămâna în care joacă două meciuri pe săptămână şi astăzi ne-au lipsit nouă jucători…! Pentru Covid sunt absenţi 6, majoritatea nu au participat în ultimul timp la activităţile noastre, cei care au participat sunt asimptomatici. În fine, toţi sunt total asimptomatici…”, a spus Vlad Bura, antrenorul Ghirodei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.