Guvernul finanțează extinderea unui cămin studențesc al UPT

Guvernul finanțează extinderea unui cămin studențesc al UPT

0
DISTRIBUIȚI

Cătălin Iapă, secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, a anunțat că instituția și Compania Națională de Investiții vor demara o nouă investiție la Timișoara, realizată din fonduri guvernamentale.

Miercuri a fost aprobat proiectul „Construire Cămin Studențesc, extindere la clădirea existentă „ICER”, str. Gavril Musicescu nr. 138” de către Guvernul României în cadrul Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe care a avut loc la sediul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Aprobarea proiectului asigură sursa de finațare pentru investiție, devenind astfel o certitudine, iar următorul pas este organizarea licitației pentru proiectare și execuție, la pachet, de către Compania Națională de Investiții.

„Proiectul vizează construirea unui cămin studențesc pentru Universitatea Politehnica Timișoara cu o capacitate de cazare de 256 de locuri, dintre care zece sunt prevăzute pentru persoanele cu dizabilități. Clădirea va dispune de spatiu multifunctional de co-working, câte patru săli de lectură, patru spălătorii, uscătorii, chicinete, oficiu pe fiecare etaj în parte. Pentru utilizarea energiei alternative, în proiectarea investiției, s-au folosit repartitoare de căldură în toate spațiile, cu prize de aer pe peretele exterior al clădirii, corpuri de iluminat tip LED, iar energia electrică este produsă de sistemul de panouri fotovoltaice amplasate pe terasă formate din 700 de panouri fotovoltaice. Apa se încălzește cu ajutorul panourilor solare, amplasate de asemenea, pe terasa căminului.


Valoarea acestui obiectiv de investiții este de 29,9 milioane lei, iar durata de realizare va fi de 14 luni (dintre care 2 luni proiectare și 12 luni execuție)”, a precizat Cătălin Iapă, secretar de stat la Ministerul Dezvoltării.

De asemenea, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I” va fi beneficiara unui nou cămin studențesc de 200 de locuri, cu o valoare de 13 milioane de lei. În acest caz, licitația pentru proiectare + execuție este în faza de evaluare financiară pe SEAP, în licitație fiind înscriși doi ofertanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.