Mircea Baniciu și Călin Pop fac parte din super – grupul care...

Mircea Baniciu și Călin Pop fac parte din super – grupul care va susține un concert special dedicat aniversării centenarului Politehnicii Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Valentin Potra, Tiberiu Bako, Teodor Pop, Mircea Baniciu și Cășin Pop fac parte din acest super grup

O serie de muzicieni de calibru „greu“ fac parte dintr-un proiect special menit să celebreze centenarul Universității Politehnica Timișoara, care se sărbătorește în data de 11 noiembrie. Mircea Baniciu, Călin Pop, Tiberiu Bako, Valentin Potra și Teodor Pop – muzicieni care sunt toți absolvenți ai UPT – vor susține un recital aniversar și vor lansa și o compoziție proprie, urmând ca acest super – grup să susțină și alte concerte pe viitor.

„Ideea acestei aniversări a fost aceea de a arăta și o altă față a acestei instituții. O latură artistiucă. Aici s-au format nu doar ingineri și arhitecți, ci și o serie de mari nume… chiar vedete… în aria artistică. Multă lume nu știe că la Politehnică au fost o serie de artiști în diverse generații….ei ne fac cinste. A fost ceva de lucru cu acest concert și am alcătuit un super grup cu nume consacrate. Cu acest prilej se va lansa și o piesă dedicată centenarului pe un text scris de Robert Șerban, un alt absolvent al Politehnicii. În mod normal concertul ar trebui să se desfășoare în 11 noiembrie, dar datorită situației actuale… încă nu e sigură data. Formația de all-stars a Politehnicii va evolua pe scenă interpretând piese din repertoriul membrilor trupei, adică Phoenix, Celelalte Cuvinte, Cargo, Pro Musica. Sunt doi soliști vocali, Mircea Baniciu și Călin Pop… Vă dați seama cam cum ar suna o piesă Cargo cântată de Mircea Baniciu? Planurile sunt mari. Vrem să înregistrăm audio concertul, iar pentru piesa nouă dedicată centenarului, avem speranțe să o scoatem într-o ediție limitată de single pe suport vinil. Mi se pare normal ca această piesă să fie imortalizată pe acest suport special“, a spus realizatorul de emisiuni radio Bogdan Puriș, inițiatorul acestui proiect și el absolvent al Politehnicii.

Echipa care pregătește super concertul aniversar al Politehnicii Timișoara

„Sunt onorat pentru faptul că am scris textul piesei aniversare pentru centenar.


Timișoara are forța pe care o are și datorită faptului că Politehnica Timișoara a pregătit o serie de oameni de valoare. E destul de complicat să scrii un poem pentru această ocazie. E o onoare și pentru că artiștii care fac parte din acest super grup sunt muzicieni cu care am crescut. Aștept cu nerăbdare concertul“, a spus Robert Șerban.

Membrii super grupului care au intrat în această săptămână într-un cantonament de repetiții dedicate acestui proiect au evocat diverse amintiri din vremea studenției lor la Politehnica Timișoara și au ținut să mulțumească organizatorilor centenarului pentru invitația de a marca acest moment special prin muzică.

Organizatorii spectacolului au mai precizat că proiectul va continua și pe viitor, urmând ca și alți absolvenți ai Politehnicii să fie cooptați în diverse acțiuni. „Deocamdată există mai multe nume pentru acest proiect, care nu se va încheia aici. Sperăm să meargă mai departe si pe viitor să ducă imaginea acestei institutii și în alte locuri. Sunt multe planuri, dar deocamdată suntem focalizați pe acest concert și pe piesa nouă. Fiindcă acum suntem în pandemie și vom avea un număr limitat de locuri la concert, vrem ca anul viitor să facem un concert adevărat, fără distanțare socială. Deocamdată aceasta este formula de bază. Vor fi și invitați și pe viitor e posibil să apară în formulă și o serie de alți absolvenți. Din cauza situației actuale nu am cooptat muzicieni care au absolvit Politehnica și care trăiesc în alte țări. La piesa aniversară la partea de voce vor fi Mircea Baniciu și Călin Pop… și s-ar putea să mai fie o a treia voce, tot un absolvent al Politehnicii, e vorba de Octavian Horvath, solistul trupelor Blazzaj și Implant pentru Refuz, cu un scurt intermezzo“, a mai adăugat inițiatorul acestui proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.