Peste 1.200 de tone de fructe și legume, aruncate de producătorii...

Peste 1.200 de tone de fructe și legume, aruncate de producătorii din Timiș după închiderea restaurantelor

2
DISTRIBUIȚI

Reprofilare sau pierderi. Aceasta a fost soarta multor firme din județ în primăvară, când a fost instituită starea de alertă.

Invitată luni seara la emisiunea PRESSALERT LIVE, resposabila cu Relațiile Publice din cadrul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara (CCIAT), Rodica Olinic, a precizat că „primele care ne-au solicitat sprijnul au fost firmele din domeniul confecțiilor, care au vrut să producă măști și aveau nevoie de omologare și de obținerea avizelor”.


Este vorba despre firme din județ, membre ale CCIAT.

„În al doilea rând, au apelat la noi firme din domeniul agriculturii, care au avut pierderi mari deoarece au scăzut comezile HORECA. Peste 1.200 de tone de fructe și legume au fost aruncate, s-a luat legătura cu orfelinate, spitale, cămine de bătrâni care până atunci luau aceste produse din import”, a spus Rodica Olinic.

Aceasta a mai precizat că au existat aproape 40 de solicitări pentru emiterea unui certificat de forță majoră. Dintre acestea, 18 au fost deja rezolvate, procedura implicând multă muncă.

„În ceea ce privește criza de personal pentru firme, inspectorul șef al ITM Timiș (n.r. – Pavel Kassai) ne spunea în august că încă aveam cea mai mică rată a șomajului”, a spus Rodica Olinic. În ciuda faptului că acum există potențiali angajați, unele firme preferă încă să „importe” muncitori din Vietnam și Sri Lanka pentru că sunt mult mai serioși decât cei autohtoni.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.