Premierul Orban, prezent la învestirea lui Alin Nica. Liberalii Popoviciu și Roman...

Premierul Orban, prezent la învestirea lui Alin Nica. Liberalii Popoviciu și Roman au depus jurământul în calitate de consilieri județeni

0
DISTRIBUIȚI

Județul Timiș are deocamdată doar 31 de consilieri județeni, din 36 câți ar trebui conform numărului de locuitori. În ședința solemnă care a avut loc, sâmbătă dimineața, la Palatul Administrativ, au fost invalidate mandatele a cinci consilieri județeni, ceea ce înseamnă că USR PLUS, PNL și Pro România trebuie să apeleze la supleanți. Mandatele invalidate le aparțin lui Raul Trifan de la USR PLUS, Adrian Pau și Nicolae Birău de la Pro România, Nicolae Bitea și Cosmin Buboi de la PNL.

31 de consilieri validați au depus jurământul de credință în prima ședință a noului Consiliu Județean. Este vorba despre: Anghel Mihai-Cornel (PNL), Blaga Lucian (PNL), Bogdan Ciprian (PNL), Bojin Mihăiță (PNL), Călescu Mihaela-Maria (PNL), Cocean Liviu-Marius (PNL), Costa Cosmin-Lăscuț (PNL), Hiticaș Marius (PNL), Popescu Marin (PNL), Popoviciu Alin-Augustin-Florin (PNL), Proteasa Alexandru-Constantin (PNL), Roman Călin (PNL), Sarmeș Dan-Ion (PNL), Trocan Ciprian (PNL), Badiu Călin-Claudiu (USR PLUS), Boldovici Laura-Carmen (USR PLUS), Cadar Cosmin-Alexandru (USR PLUS), Caplat Alexandru (USR PLUS), Luca Bianca(USR PLUS), Mihăieș Petre (USR PLUS), Moș Cristian-Alin (USR PLUS), Olajos Jani-Raul (USR PLUS), Țecu Alexandra-Viviana (USR PLUS), Andea Petru (PSD), Bociu Ionel-Sabin-Emil (PSD), Danielescu Aura-Codruța (PSD). Dobra Călin-Ionel (PSD), Idolu Iulian-Daniel (PSD), Ritivoiu Mihai (PSD), Sorincău Ioan (PSD) și Korman Valentin (PRO ROMÂNIA).

După depunerea jurământului de credință, liberalul Alin Nica, noul președinte al CJT, a declarat că le mulțumește și celor care l-au votat și celor care nu au făcut-o și i-a asigurat că va fi președintele tuturor locuitorilor județului. „Astăzi marcăm un moment solemn din viața județului nostru, cetățenii care ne-au dat votul așteaptă de la noi realizări, proiecte concrete pentru ei, lucruri bune pentru orașele și comunele județului nostru. Ne așteaptă momente dificile în acest context pandemic, pe care trebuie să le depășim cu unitate, cu înțelepciune și cu dorința de a face mai bine pentru oamenii care ne-au votat. Ne așteaptă proiecte frumoase pe care trebuie să le îndeplinim sau să le continuăm. Ne așteaptă proiecte strategice care au nevoie de susținerea Guvernului României și m-aș referi doar la câteva: centura ocolitoare a municipiului Timișoara, noua ieșire de pe autostradă, autostrada Timișoara-Belgrad, sala polivalentă, stadionul. Dar pe lângă toate acestea, mă rog bunului Dumnezeu să ne dea puterea, înțelepciunea și hotărârea să le ducem pe toate la bun sfârșit”, a declarat Alina Nica imediat după ce a preluat funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș.

Prezent la ceremonia de învestire, premierul României, Ludovic Orban, a dat asigurări că toate proiectele importante gestionate de Guvern pentru Timișoara și Timiș vor fi duse la bun sfârșit.


„Am ținut să fiu prezent la această ședință festivă de constituire a Consiliului Județean pentru a transmite un mesaj simplu: Guvernul pe care il conduc respectă autoritățile locale alese, care cunosc cel mai bine nevoile concrete ale comunităților locale, care sunt cel mai aproape de cetățean. Pentru noi autonomia locală, desecntralizarea și subsidiaritatea nu sunt vorbe în vânt, ci sunt reguli după care încercăm să funcționăm. Autoritățile locale nou alese, ca și Guvernul care va urma după alegeri, vor fi confruntate în perioada care va urma, pe lângă imperativul major de a lupta cu succes împotriva pandemiei de coronavirus, cu necesitatea de punere în practică a unor planuri de dezvoltare fără precedent. România va beneficia în perioada următoate de fonduri extrem de importante, care pot fi folosite pentru dezvoltarea comunităților locale, pentru dezvoltarea județele, pentru dezvoltarea României în ansamblul său. Conlucrarea dintre primari, președinți de consiliu județean și Guvrn este fundamentală pentru perioada care va veni. În ceea ce ne privește încercăm să simplificăm, încercăm să digitalizăm, să creștem viteza de implementare a proiectelor locale și naționale. De asemenea, pot să vă garantez că, așa cum am arătat așa cum am făcut-o când am fost ministrul Transporturilor și de aproape un an de zile de când sunt premier, că toate proiectele importante gestionate de Guvern pentru Timișoara și Timiș vor fi duse la bun sfârșit și vor fi sprijinte de la nivel guvernamental. Încă din 2007-2008, când am fost ministru al Transporturilor, am fost legat de proiectele județului Timiș, de la centura Lugojului, pasajul de la Lugoj pe care cred că nimeni nu îl mai credea făcut, care începuse în 1992 și care într-un an a fost gata, autostrada Timișoara-Arad, care a început în acea perioadă, centura Detei, și alte proiecte au fost începute, împinse înainte sau finalizate. Și acum, important este să finalizăm cât mai repede centura de sud, să începem centura de vest, să asigurăm legătura mult mai bună între Timișoara și autostradă, să demarăm autostrada spre Belgrad, de asemenea, proiectul sălii polivalente este sprijinit de Guvern. Următorii patru ani de mandat vor fi plini de dinamici în care autoritățile locale vor trebui să arate spirit antreprenorial, de a derula și a duce la bun sfârșit proiecte importante pentru dezvoltarea României și a comunităților locale”, a declarat premierul Ludovic Orban la ședința de învestire a lui Alin Nica la CJT.
Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei, a luat parte la ceremonie deși în urmă cu câteva zile declara că trebuie să își consulte agenda să vadă dacă are timp să o facă. „Mă bucur că avem o nouă echipă tânără în Consiliul Județean, că avem un nou președinte la Consiliul Județean cu multe idei pentru județ și eu, în calitate de primar ales al Timișoarei, pot să vă asigur că o să colaborăm pentru binele Timișoarei și pentru binele Timișului și mă bucur că avem și susținerea Guvernului României pentru că sunt unele proiecte importante pe care trebuie să le împingem în față”, a declarat Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.