Protest al reprezentanților industriei ospitalității din Timișoara: „Vrem să fim lăsați să...

Protest al reprezentanților industriei ospitalității din Timișoara: „Vrem să fim lăsați să muncim”

0
DISTRIBUIȚI

Noile restricții impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19, i-a scos în stradă pe reprezentanții industriei HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele) din Timișoara. Zeci de persoane s-au strâns în Piața Victoriei, considerând că măsurile luate de „centru” sunt mult prea dure față de pericolul pe care l-ar reprezenta restaurantele sau cafenelele.

Protestatarii au purtat tricouri pe care scria „Lăsați-ne să muncim” și au afișat mesaje cu texte ca „La desert servim faliment”, „Omorâți o tradiție doar din intuiție” sau „Contăm doar când votăm?”.

„Opriți discriminarea industriei HORECA! Nu există nicio statistică care să demonstreze că industria Horeca este cauza principală a creșterilor cazurilor de COVID-19! În lunile de vară în care majoritatea populației a beneficiat de vacantă și în special de serviciile HORECA, numărul de cazuri a rămas CONSTANT! După începerea școlilor, revenirea la locurile de muncă și ALEGERILE LOCALE, numărul cazurilor de COVID-19 a explodat! Solicităm ca industria Horeca sa fie oprită doar dacă toate celelalte sectoare ale industriei vor fi oprite.


Limita de 1,5 sau 3 la mie nu se aplică în alte sectoare de industrie, solicităm să nu se aplice nici industriei Horeca. Solicităm anularea impozitului specific și a impozitului pe venit pentru Horeca, în anul în curs și anul viitor. Solicităm același program de lucru, aceleași condiții de restricții sau orar, cu respectarea normelor de siguranță, pentru restaurante, locații de evenimente, baruri sau cafenele, pe întreaga perioadă a stării de alertă. Solicităm anularea impozitelor locale pentru clădirile și terenurile active în domeniul Horeca”, au transmis reprezentanţii acestei industrii.

Vă reamintim că în prezent activitatea localurilor este oprită sau se desfășoară la capacitate redusă, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.