Riot Monk lansează o campanie pentru albumul de debut, „Aer”: „Sperăm să...

Riot Monk lansează o campanie pentru albumul de debut, „Aer”: „Sperăm să ajungem din nou la Timișoara, ne vedem direct pe malul Begăi la un Cico“

0
DISTRIBUIȚI

Trupa de grunge/alternative metal din Baia Mare, Riot Monk a lansat astăzi primul album din carieră, „Aer”, printr-o campanie de crowdfunding.

„Suntem gata, după doi ani de muncă, să va arătăm primul nostru album full length și avem nevoie de sprijinul vostru! Albumul se intitulează «Aer» și conține toate piesele lansate până acum în ultimii doi ani, plus câteva melodii extra care încă n-au văzut lumina soarelui. Trebuie să menționăm că avem deja toți banii pentru lansarea albumului deci acesta va fi scos indiferent dacă ne atingem sau nu scopul campaniei. Avem nevoie de ajutorul vostru doar pentru a ne amortiza investiția și pentru a va livra pachele mișto de merch pe care vi le-am pregătit. Am pregătit o lansare «ca afară», cu niște pachete de merch super mișto! CD-urile «Aer» sunt în format digipack și conțin, pe lângă muzică, un booklet de 28 de pagini cu versuri și fotografii nelansate. În plus, numele fiecărui susținător al campaniei va fi adăugat în booklet, indiferent de suma contribuită! Vinilurile vor fi de cea mai înală calitate, albumul «Aer» urmând să fie imprimat pe discuri de 180 de grame și așezate frumos într-o husă antistatică. Aceastea la rândul lor vor fi inserate in coperte groase cu cotor care vor conține și câte un insert cu versuri și lista de susținători”, spun membrii formației.

Mai multe amănunte despre campania de crowdfunding a trupei se găsesc aici. Născuți și crescuți pe malurile Sasarului, sub umbra Combinatului Siderurgic Phoenix Baia Mare, Riot Monk au început să emită noxe din aria grunge/alternative încă din anul 2015.


În 2016, când au ieșit pe piață cu primul lor EP, publicul a apreciat sound-ul lor fresh după care îi putem distinge în oceanul metalului alternativ autohton. Scopul lor declarat e să readucă în actualitate grunge-ul anilor ’90, într-o abordare modernă. Inspirați de Pearl Jam, Staind, Soundgarden, Pantera, Crowbar, Nirvana, Lynyrd Skynyrd, sau Alice în Chains, băieții și-au făcut un nume, devenind încă din 2016 vicecampioni GBOB România. Formația este alcătuită din Radu Iaszberenyi – Voce, Mihai Goth – Chitara, Lorand Czibere – Bas, Mircea Grosu – Tobe, Vladimir Gheorghiu – Artist Vizual

„În Timișoara am reușit să ajungem pentru prima dată în 2017, pe vremea când eram în turneul de promovare a compilației Rock Pe Pâine III unde am apărut împreună cu trupa timișoreană The Different Class. Țin minte că eram cam emoționați, având pentru prima dată un concert în Timișoara, dar a ieșit ca la carte! Am cântat în Manufactura și bărulețul s-a umplut ochi. Publicul a fost mega receptiv la drujbele noastre. În seara aia am legat o prietenie cu Robert Benedek și cu Bruno de la Mere, actual Grave for Sale. Am avut o scurtă întrevedere și cu băieții de la Methadone Skies, care ne-au împrumutat niște scule pentru concert și care ne-au și cazat! Speram să ajungem din nou la Timișoara anul acesta dar fără emoții, dupe ce se vor liniști apele, vom reveni. Ne vedem direct pe malul Begăi la un Cico“, ne-au declarat băieții de la Riot Monk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.