Scena din cartier – un proiect ce activează sectorul muzical independent din...

Scena din cartier – un proiect ce activează sectorul muzical independent din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Scena din cartier este un proiect de intervenție locală care vine în întâmpinarea a 30 de muzicieni din sectorul independent timișorean care a fost grav afectat de restricțiile generate de pandemia cu COVID-19. Proiectul include concerte și sesiuni de discuții cu muzicienii timișoreni, scopul fiind acela de a identifica soluții de susținere a sectorului independent în timpul pandemiei și se desfășoară până la data de 15 ianuarie 2021.

Participarea la proiect este deschisă tuturor muzicienilor timișoreni, iar înscrierea se poate realiza până în 1 noiembrie pe site-ul oficial al proiectului Scena din cartier. Proiectul este derulat de Asociația Trib’Art (Tribul Artistic) și beneficiază de o finanțare în valoare de 14.950 euro.

Scena din cartier este un proiect de intervenție locală prin care 30 de muzicieni din sectorul independent timișorean au ocazia de a lua parte la concerte organizate în cartiere, dar și de a dialoga cu alți artiști din sectorul independent, scopul întâlnirilor fiind acela de a forma o structură asociativă pentru a facilita un dialog eficient cu autoritățile și instituțiile publice.


Directorul artistic al proiectului este muzicianul Johnny Bota, unul dintre membrii fondatori ai Bega Blues Band, fiind și unul dintre puținii români care dețin titlul de „Doctor în Muzicologie”.

„Cultura este o necesitate indiferent de natura vremurilor cu care societatea se confruntă, iar situația actuală provocată de pandemie a afectat atât viața cotidiană cât și sectoarele profesionale, nișa culturală fiind una dintre cele mai afectate. Scena din cartier abordează problemele întâmpinate de către sectorul cultural muzical independent din Timișoara, care încă se confruntă cu o criză profundă, artiștii independenți neavând colaborări sau contracte constante, devenind astfel un grup vulnerabil. Proiectul devine o oportunitate de adresare și soluționare a acestor probleme beneficiind de sprijinul societății civile pentru care se vor planifica o serie de concerte, aducând manifestarea artistică mai aproape de cetățean. Artiștii locali sunt invitați să participe la proiect, iar înscrierea se realizează pe site-ul dedicat proiectului Scena din cartier prin completarea unui formular. Acestea sunt deschise până la data de 1 noiembrie. Înscrierea este adresată artiștilor care îndeplinesc una din cele trei condiții: nu sunt angajați, nu au obținut indemnizație sau ajutor social în ultima perioadă și/sau nu au avut angajamente contractuale ultima perioadă“, spun inițiatorii acestui proiect.

Proiectul presupune organizarea a nouă concerte de muzică clasică, blues și jazz, desfășurate în cartiere timișorene cu particularități diferite, în decursul a trei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.