Focar de coronavirus la SCM Timişoara. Zece baschetbalişti au fost depistaţi pozitiv...

Focar de coronavirus la SCM Timişoara. Zece baschetbalişti au fost depistaţi pozitiv UPDATE Cupa, suspendată

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook / Baschet SCM Timişoara – pagina oficială

Lovitură grea pentru echipa de baschet masculin alb-violetă. SCM Timişoara ratează deplasarea la turneul preliminar din Cupa României din cauza numeroaselor cazuri pozitive depistate în urma testării Covid-19 din această dimineaţă.

Conform unui comunicatului clubului jumătate din delegaţia care trebuia să se deplaseze la Sibiu a fost depistată cu noul coronavirus, adică 11 persoane din 22. Mai rău, din cele 11, zece sunt jucători. „În vederea participării la turneul de Cupa României, de la Sibiu, lotul de jucători și staff-ul tehnic al echipei de baschet, directorul clubului și soferii (care erau planificați să facă această deplasare), au fost testați în dimineața acestei zile (15 octombrie), la Spitalul Municipal Timișoara pentru depistarea unor eventuale infectări cu virusul COVID. Din cele 22 de persoane testate, 11 au fost depistate pozitiv (10 jucători și un membru al staff-ului tehnic)”, se arată în textul semnat de Vasile Ruşeţ, directorul Sport Club Municipal.

Activitățile secției au fost sistate, iar toți jucătorii și membrii staff-ului au intrat deja în izolare, se mai arată în comunicat.


„Direcția de Sănătate Publică a județului Timiș va efectua ancheta epidemiologică specifică. În funcție de rezultatele acestei anchete, conducerea clubului SCM Timișoara va lua și alte măsuri ce vor fi recomandate de către DSP. Până la aceste recomandări se sistează orice activitate sportivă în Sala ”Constantin Jude”. Personalul administrativ ce-și desfășoară activitatea în spațiile acestei săli va fi programat pentru testare la Spitalul Municipal Timișoara (cu care clubul SCM Timișoara are contract pentru aceste teste)”, sunt celelalte informaţii comunicate de conducerea SCM-ului până acum.

SCM Baschet Timişoara urma să participe în grupa C preliminară din Cupă, acolo unde primul meci programat era peste două zile cu Voluntari. Urmau partide cu CSM Rm. Vâlcea, a doua zi, şi apoi cu gazda Sibiu pe 20 octombrie.

În afară de clubul de handbal SCM Politehnica, aproape toate grupările din oraş care activează în această perioadă în competiţii oficiale au fost atinse sub o formă sau alta de noul coronavirus. Pentru „leii” ar fi fost prima acţiune oficială din noul sezon. Recent şi ASU Poli a înregistrat un al doilea val de infectări, după cele din vară. Alb-violeţii mai au opt jucători în carantină, dar au decis să nu-şi amâne şi partida de sâmbătă (ora 11) cu Viitorul Pandurii, unde vor evolua cu jucătorii disponibili medical.

UPDAT Consiliul Director FR Baschet a hotărât să suspende pentru o perioadă nedeterminată turneele preliminare din Cupa României. „Din motive de siguranta sanitar-epidemiologica si din cauza situatiei existente deja in randul echipelor inscrise in CRM, dar mai ales a focarelor COVID-19, se propune suspendarea desfasurarii celor 3 turnee preliminare din CRM, din 17-22.10.2020, pentru o perioada nedeterminata”, se arată în comunicatul FRB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.