Senatorul de Timiș Nicu Fălcoi: „Vreau să fiu ministrul Apărării Naționale”

Senatorul de Timiș Nicu Fălcoi: „Vreau să fiu ministrul Apărării Naționale”

5
DISTRIBUIȚI

Senatorul Nicu Fălcoi de la USR a făcut, joi seara, o dezvăluire interesantă la emisiunea PRESSALERT LIVE. Parlamentarul a spus că l-ar vedea pe colegul său de partid, deputatul Cătălin Drulă, specialistul nr. 1 pe infrastructură din partid, ministru al Transporturilor, iar el ar putea să fie propunerea USR pentru Ministerul Apărării.

„La un moment dat mi-aș dori să ajung acolo. Nu țin neapărat să fie acum. Nu pentru mine, ci pentru ce aș putea să fac dacă ajung acolo. Am avantajul omului care a lucrat în sistem, chiar dacă am plecat de 14 ani, și a văzut cum stau lucrurile și în altă parte. O reformă și o conducere a unui sistem nu o poate face o persoană care este din sistem. Domnul ministru Ciucă poate să fie un administrator bun al MApN pentru că știe cum merg lucrurile acolo, dar pentru a depăși faza asta de administrare  a treburilor curente trebuie să mai treci și prin altă parte, să vezi și alte lucruri”, a precizat senatorul USR.

Întrebat dacă l-ar accepta Klaus Iohannis, Fălcoi a răspuns: „nu pentru că nu m-ar accepta.


Știu că în acest moment și-l dorește pe domnul Ciucă. Cu Administrația Prezidențială am o relație foarte bună pentru că am colaborat de câteva ori pe aceste teme de securitate și de apărare și nu cred că s-ar pune problema unui refuz efectiv. Atâta doar că domnul președinte Iohannis este foarte clar că în acest moment este mulțumit de prestația domnului Ciucă”.

Nicu Fălcoi a mai precizat că este un tip pragmatic și nu își face iluzii că ministrul Nicolae Ciucă va fi schimbat.

Senatorul USR a pilotat avioane MIG 23 și MIG 21 Lancer. Fălcoi spune că îl recomandă pentru funcție faptul că știe sistemul și din interior și în același timp, iar pe lângă faptul că a fost pilot de avioane supersonice, a fost și antreprenor vreme de zece ani, ceea ce care l-a făcut să vadă lucrurile și din altă perspectivă.

„Uitați-vă la activitatea mea din ultimii patru ani: sunt membru al Comisiei de Apărare (n. r. – din Senat), sunt membru al Comisiei de supraveghere a SIE, sunt membru al Delegației parlamentare a României la Adunarea NATO, sunt membru al UNIC – Ucraina NATO Inter-Parlimentary Council – și din această vară colegii din toate țările NATO m-au ales vicelider”, a mai adăugat Nicu Fălcoi.

5 COMENTARII

  1. Olteanul Fălcoi e mincinos, traseist, fost M10 Macovei și dacă – i cercetezi trecutul, probabil pus de servicii, securist. Legal nu ar avea ce căuta la USR (după declarația lor de adeziune). Dar la USR se minte și nu se întâmplă nimic. Dimpotrivă mincinoșii ajung parlamentari și miniștri. De asta e vai de țara asta, pentru că e condusă de astfel de indivizi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.