Mesajul lui Sorin Predescu pentru Fritz şi Nica în privinţa şansei de...

Mesajul lui Sorin Predescu pentru Fritz şi Nica în privinţa şansei de reuşită a proiectului Timişoara 2023: „Să nu uite!”

0
DISTRIBUIȚI

Invitat la PRESSALERT LIVE, Sorin Predescu a vorbit despre dorinţa de a se implica serios în proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană, care a primit o „dublă şansă” neaşteptată de a se concretiza cu succes. Şeful Direcției Județene pentru Cultură, detaşat în Dolj anul acesta, a subliniat importanţa implicării atât a Primăriei, cât şi a Consiliului Judeţean, dar şi a Ministerului Culturii, pentru ca oraşul de pe Bega să-şi atingă cu adevărat potenţialul peste doi ani.

„Îmi doresc foarte tare să dăm drumul la acest proiect esenţial care este Capitala Culturală Europeană. Eu am mai văzut cum e viaţa asta de parlamentar, mai poate face lucruri bune… dar noi avem ceva de făcut acum. Şi acolo aş vrea foarte mult să mă implic. E nevoie de credibilitate, să readucem acest proiect ca prim proiect pe agenda publică. Nu s-a folosit foarte mult în campanie acest subiect. Aceste campanii nu s-au construit pe Capitala Europeană… nu ştiu ce au spus focus grupurile. Dar interesul real al Timişoarei în acest moment e să aducem toate resursele, umane în primul rând, şi nu numai, pentru acest proiect, care, parcă a obosit lumea, dar care în fapt poate reîncepe cu un alt suflu, o altă credibilitate, şi sincer, cu alţi oameni”, a declarat Sorin Predescu.

Predescu a subliniat şansa Timişoarei, în condiţiile în care CCE 2021 se îndrepta spre un fiasco.


„S-a schimbat vântul, cred că e momentul să construim un proiect comunitar, cel mai important pe care-l putem avea în următorii doi ani. Pentru asta, eu personal şi mulţi alţii suntem dispuşi să sacrificăm timp… să muncim mult pentru a vedea un rezultat al acestei Capitale Culturale. Cred că avem timpul acesta pe care l-am primit suplimentare. Cred că am primit o dublă şansă nouă de a o lua aproape de la zero şi a construi… Alin Nica ştie ce înseamnă o capitală culturală europeană. A fost în board-ul la nivel european”, a precizat acesta.

„Consiliul Judeţean nu s-a implicat în Capitala Culturală Europeană şi a fost greşeala lui. Ministerul nu s-a implicat… (Financiar, dar nu prin politici culturale). E un proiect al Primăriei Timişoara, dar şi al CJT şi al Ministerului. Aceste elemente trebuie să fie foarte clare ca această Capitală Culturală Europeană să funcţioneze. Dacă am un mesaj pentru Dominic Fritz, dincolo de felicitări…, şi Alin Nica, să nu uite cât de importantă poate fi Timişoara la nivel naţional. Noi nu am avut capacitatea să trimitem oameni care să aducă resurse acestui oraş. Nu am avut miniştri, nu am avut oameni importanţi în politică. Toate filialele de la toate partidele, au fost cele mai slabe filiale de la toate partidele. Mă uit la Iaşi, Cluj, Constanţa, Argeş, cum reuşesc să impună politici naţionale. Timişoara are doar un al şaselea secretar de stat la Dezvoltare… Trebuie să existe o puternică echipă care să intre în executivul de la Bucureşti”, a adăugat Sorin Predescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.