USR PLUS și-a desemnat echipa care va negocia cu PNL alianțele din...

USR PLUS și-a desemnat echipa care va negocia cu PNL alianțele din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Alianța USR PLUS a câștigat categoric alegerile în Timișoara și a primit 55.155 de voturi în Timiș „pentru un proiect de guvernare locală ambițios”, după cum au transmis reprezentanții formațiunii într-un mesaj pe pagina de Facebook a partidului.

„Urmează să voteze decizii importante care au nevoie, atât la Timișoara cât și în Timiș, de majorități puternice și stabile, care să funcționeze pe baza unor valori, principii de bună guvernare și proiecte concrete. Prima opțiune pentru această majoritate este PNL, care transmite semnale că a început o reformă internă. În acest context, Alianța USR PLUS și-a desemnat, prin vot, echipa de negociere care se va întâlni în perioada următoare cu reprezentanții PNL Timișoara și Timiș”, mai spune mesajul USR PLUS.

Echipa de negociere este formată din următorii membri ai Alianței USR PLUS:

Dominic Fritz, primar ales al Timișoarei

Horia Bugarin, primar ales Dumbrăvița

Cătălin Drulă, deputat USR de Timiș

Cristian Moș, președinte USR Timiș și consilier județean ales

Raul Olajos, președinte Plus Timiș și consilier județean ales

Bianca Luca, consilier județean ales

Dan Reșitnec, președinte USR Timișoara și consilier local ales Timișoara

Ruben Lațcău, consilier local ales Timișoara

Sorin Sipoș, membru în Biroul Județean al USR Timiș.

„Ne dorim ca semnalele de primenire internă transmise de noua conduceri locală a PNL să nu fie doar de conjunctură pentru că primul punct de discuție va fi performanța și meritocrația în administrație.


Vom insista ca, de acum înainte, toate angajările în posturi de mare responsabilitate să fie făcute prin concursuri reale între candidați cu CV-uri solide și bună reputație în comunitate, morală și profesională. Alianța USR PLUS și eu personal am primit voturi pentru că ne-am angajat să rupem cu vechile practici ale tranziției și acest punct este nenegociabil. Vom discuta cu reprezentanții PNL o reformă a instituțiilor din administrația publică locală pe criterii de eficiență și transparență și sperăm să ne fie partneri în acest proiect, care ar putea să facă din Timișoara și Timiș un model de administrație pentru România. Vom încerca să ajungem cu PNL la un acord asupra proiectelor importante pentru Timișoara: un sistem modern de mobilitate urbană, prioritizarea cartierelor Timișoarei, un nou spital municipal, protejarea și extinderea spațiilor verzi, crearea cadrului pentru dezvoltarea industriilor inovatoare și a sectorului creativ”, a fost mesajul transmis de Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei.

„În urmă cu patru ani, pe 27 septembrie 2016, se înființa USR Timișoara. Astăzi ne pregătim de preluarea mandatelor în patru primării din județ – Timișoara, Cenad, Dumbrăvița și Foeni, avem consilieri locali în 49 localități din județ și 10 consilieri județeni. USR PLUS este noua forță politică a județului. Venim cu echipe de profesioniști, oameni care au activat în mediul privat și internațional, în condiții de maximă competitivitate. În campania electorală le-am cerut cetățenilor o singură șansă, iar acum că am primit-o suntem pregătiți să facem facem politica pe care timișenii o așteaptă de atâta timp. Depolitizarea funcțiilor publice nu este negociabilă, este o necesitate urgentă pe care suntem gata să ne-o asumăm și avem această așteptare și din partea celor de la PNL. În lunile ce vor urma cu siguranță toți cei care ne-au oferit votul și încrederea pe 27 septembrie, se vor convinge că ne-am bazat întreaga campanie electorală doar pe promisiuni realizabile și realiste și nu vom face rabat de la principiile de integritate pe care USR PLUS le are”, a transmis și Cristian Moș, președintele USR Timiș.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.