Covidul nu a oprit-o pe ASU Politehnica. Alb-violeţii au învins-o pe Viitorul...

Covidul nu a oprit-o pe ASU Politehnica. Alb-violeţii au învins-o pe Viitorul Pandurii şi Tavi Benga şi-a elogiat elevii

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

ASU Politehnica a luat trei puncte uriaşe după o pauză de două săptămâni de la meciuri, pricinuită de cele nu mai puţin de 11 cazuri de coronavirus apărute la echipă. „Băieţii în ghete” au recuperat doar doi tineri dintre jucătorii infectaţi iniţial, au avut numeroşi juniori U16 pe bancă, şi, cu toate acestea, s-au impus cu 1-0 pe terenul celor de la Viitorul Pandurii Tg. Jiu. Alin Manea a semnat singura reuşită a partidei!

Deşi s-au prezentat doar cu nouă seniori apţi, alb-violeţii s-au simţit bine pe gazonul bun de pe „Municipalul” gorjean, o arenă cum Timişoara doar visează deocamdată. Bănăţenii au avut chiar şi primele acţiuni ofensive, prin Axente, care a încercat să-l învingă pe Bodea cu şuturi din preajma careului. Gazdele au avut o şansă mare în minutul 26, dar Paunchici nu a ales soluţia potrivită din colţul careului mic iar Otto Hindrich, portarul abia împrumutat de la CFR Cluj, a reţinut fără probleme. Trac a avut mai mult celălalt debutant la timişoreni, Sabin Iosif, care a fost şi înlocuit la pauză. Totuşi, ASU Poli s-a descurcat în general excelent.

La intrarea în minutul 49, Sofran l-a lansat pe Manea, care a scăpat de marcaj şi l-a învins pe Bodea cu un şut pe jos, lângă bară. Vitezistul din bandă al oaspeţilor a deschis scorul şi în sezonul trecut în duelul cu gorjenii de la Severin, tranşat mai clar, cu 4-1 atunci. Aceasta a fost singura reuşită a meciului, căci în rest Viitorul Pandurii a fost o echipă previzibilă.


Printre cele mai mari şanse de gol le-a avut chiar „ex”-ul Bădăuţă (min. 70), un cap peste poartă din poziţie foarte bună în careu. Iar pe final, în primul minut al prelungirilor, Oros a trimis de puţin peste ţintă, la o „liberă” la care s-a considerat că zidul a deviat în corner. Tot în prelungiri, la două faze diferite, Copaci, şi apoi Mera, pentru trageri de timp, au văzut al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu.

Meciul s-a încheiat abia când se intra în minutul 90+8 dar toate punctele au mers pe Bega iar Politehnica suporterilor e pe 4, cu 14 puncte din şapte partide disputate în B-ul de „pandemie”.

Viitorul Pandurii: R. Bodea – Ciul (83, Chelariu), Lixandru, Oros, Copaci – Mitrică, Prejmerean (83, Enache), Chiorean (cpt.; 70, Gîrbiţă), Dragu – Luduşan (70, Bădăuţă), Paunchici (57, Şerbănescu). Pe bancă: D. Rusu – Misarăş, Băican, Trancă. Antrenor: Flavius Stoican.

ASU Politehnica: Hindrich – Sofran, Mera (cpt.), Coadă, S. Popovici – B. Vasile, S. Iosif (46, D. Radu) – Munteanu, Ivanovici, Manea (56, D. Andrei; 90+4, M. Mircea), – Axente. Pe bancă: Fişteag – D. Olariu, Spulber, Gologan. Antrenor: Octavian Benga.

Tehnicianul alb-violeţilor a fost încântat că deşi a avut nouă jucători în izolare (Plazonja, Casado, Ignea, Scutaru, printre alţii), şi doi accidentaţi (Vidrăsan şi Jurj), echipa sa a luat toate punctele într-un meci deloc uşor.

„E o victorie foarte foarte importantă pentru noi, pentru că a fost obţinută în nişte condiţii ieşite din comun. Am venit după această problemă cu coronavirusul. A doua oară ni s-a întâmplat, am fost loviţi mai puternic acum. Avem jucători izolaţi, mulţi dintre ei titulari, am fost nevoit după trei zile să-i folosesc astăzi pe acei jucători pe care i-aş numi astăzi nişte luptători adevăraţi, fantastici, bravi, nici nu mai găsesc atributele… Exact ceea ce le-am cerut au respectat în abordarea tactică pe care am pregătit-o pentru acest meci şi adversar. Bineînţeles, nu am arătat foarte bine în unele momente. Se explică şi prin faptul că nu am avut o potenţă fizică crescută, dar am gestionat tactic partida. Le-am cerut să-şi folosească foarte mult mintea şi, când recuperăm mingea, să avem contraatacuri mai tăioase, mai directe. Aşa a ieşit şi golul. Pot spune că ce am pregătit ne-a ieşit şi e un rezultat extraordinar, pe care-l vreau să-l dedic, aşa am promis în seara premergătoare acestui meci, jucătorilor care nu sunt cu noi. Le dedicăm această victorie, am luptat şi pentru ei şi acest succes îl dedicăm colegilor noştri care nu au făcut parte din lot, suferă fiind izolaţi, este şi victoria lor şi îi aşteptăm cât mai repede alături de noi”, a declarat la final Octavian Benga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.