Care este planul liberalilor de a-l face pe Dominic Fritz să se...

Care este planul liberalilor de a-l face pe Dominic Fritz să se alieze cu PSD pentru alegerea viceprimarilor

1
DISTRIBUIȚI

Război total în culise între PNL și USR PLUS după mișcările făcute de cele două partide în ultimele 48 de ore. După ce liberalii au blocat în primă fază discuțiile cu USR, pe motiv că deputatul Cătălin Drulă i-a atacat pe nedrept, Alin Nica și Dominic Fritz au dat semnalul relansării discuțiilor publicând amândoi un text identic pe Facebook cu câteva ore înainte de expirarea ultimatumului dat de primarul Timișoarei.

De atunci au mai fost câteva discuții însă negocierile au fost temporizate pe motiv că nu sunt validați toți consilierii locali și județeni. Liberalii, în frunte cu Alin Nica, nu se grăbesc să semneze protocolul pentru noua alianță și nici să aleagă vicepreședinții Consiliului Județean Timiș chiar dacă acolo sunt în funcție toți consilierii județeni. Liberalii au încercat să amâne constituirea majorităților până după alegerile parlamentare. Asta în condițiile în care secretarul general al PNL, Dănuț Groza, își dorește ca PNL să aibă la CJT doi vicepreședinți.

Dominic Fritz, cel căruia îi lipsește doar un vot pentru a avea majoritate în Consiliul Local Timișoara, le-a dat șah ieri liberalilor convocând o ședință extraordinară pentru luni, 16 noiembrie, când urmează să fie validați ultimii doi aleși locali, liberalul Cosmin Tabără, care ar trebui să fie și propunerea de viceprimar și pesedistul Radu Țoancă.


Pe ordinea de zi a fost pusă și „alegerea viceprimarilor/viceprimarului”. Practic, USR PLUS le forțează mâna liberalilor să-și asume o decizie clară în condițiile în care nu există niciun motiv real care ar împiedica formarea unor majorități de două treimi la CLT și CJT.

Surse liberale au confirmat faptul că s-au purtat negocieri cu Pro România pentru ca oamenii lui Victor Ponta să susțină alegerea a doi vicepreședinți din partea PNL la CJT. Dacă până luni nu vor ajunge la o înțelegere cu USR PLUS, liberalii sunt pregătiți să nu participe la votul pentru alegerea viceprimarilor și practic să se folosească ulterior de faptul că USR și-a ales viceprimarii cu ajutorul PSD și Pro România.

În Consiliul Local Timișoara, varianta liberalilor este de a participa la consiliul local, dar de a nu propune un viceprimar și de a nu merge să voteze atunci când vor fi propuși viceprimari sau viceprimar. Asta pentru a putea ca ulterior să poată să folosească în campania electorală pentru alegerile parlamentare faptul că USR s-a aliat cu PSD. Practic, dacă va merge pe această variantă, PNL va intra în Opoziție față de primarul Dominic Fritz, având ca țintă recucerirea Primăriei Timișoara. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la CJT, unde PNL are doi consilieri „disidenți” cărora Alin Nica le cere demisia și pe al căror vot nu se poate baza 100%.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.