Extinderea programului „Masă caldă în școli”, una dintre soluțiile care ar putea...

Extinderea programului „Masă caldă în școli”, una dintre soluțiile care ar putea salva HORECA

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul Alfred Simonis, liderul PSD Timiș este de părere că bătaia de joc la adresa HORECA trebuie să înceteze urgent și că nu HORECA aduce și propagă virusul, ci lipsa oricărui plan din partea lui Iohannis, Orban și Cîțu.

„HORECA a respectat regulile, și-au făcut partea, iar răsplata Guvernului a fost să-i închidă de tot! Doar în Timiș sunt câteva zeci de mii de oameni care vor rămâne pe drumuri!!!! Noi cerem redeschiderea urgentă a restaurantelor, cafenelelor, barurilor și a altor unități de alimentație publică la minimum 50% din capacitate, cu respectarea normelor de siguranță sanitară (decizia va fi luată în funcție de situația la nivel local)”, a precizat Simonis.


Parlamentarul recunoaște că acest lucru nu este de ajuns și că este nevoie rapid de un plan de susținere reală a sectorului HORECA.

Conform mesajului postat de Simonis pe Facebook, PSD propune un plan clar și concret în cinci pași. Este vorba despre acordarea contravalorii unui salariu minim brut către angajații HORECA care nu-și pot desfășura activitatea pe perioada rectricțiior, sub condiția ca angajatorul să mențină locurile de muncă pentru o perioadă de minim șase luni de la ridicarea restricțiilor; acordarea unui stimul de reinserție de 60% din valoarea salariului minim brut, pe perioada restricțiilor parțiale, pentru angajații din HORECA aflați la muncă, sub condiția menținerii contractelor de muncă pentru o perioadă de minim șase luni de la ridicarea totală a restricțiilor; o schemă de ajutor prin care se subvenționează în perioada stării de urgență/alertă și pentru unitățile a căror activitate a fost suspendată /închisă o cotă parte de 40% din diferența calculată între cifra de afaceri din anul trecut și cifra de afaceri din 2020, cu condiția menținerii activității și a locurilor de muncă; scutirea de impozit pe clădiri și terenuri, pe perioada existenței stării de urgență/de alertă și a închiderii unităților din HORECA (decizia va fi luată în funcție de situația la nivel local), precum și generalizarea programului „Masă caldă în școli” de la data reînceperii școlilor, pentru anul școlar 2020-2021 și 2021-2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.