Mihai Ritivoiu: „PSD-ul nu are altă șansă decât să facă apel la...

Mihai Ritivoiu: „PSD-ul nu are altă șansă decât să facă apel la bun simț și decență, să își asume problemele din trecut”. Ce spune despre comportamentul președintelui Iohannis

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul județean Mihai Ritivoiu, candidat din partea PSD Timiș pentru Camera Deputaților, consideră că partidul din care face parte are o șansă importantă de a reconstrui în următorii ani.

„Paradoxul PSD-ului este că în ciuda unor guvernări cu rezultate bune, economice în primul rând, de-a lungul timpului, reușim de fiecare dată să ne compromitem, să fim demonizați, să cădem în această capcană unde noi suntem suspectul de serviciu și personajul negativ. Cred că s-a înțeles în acest moment faptul că noi trebuie să ieșim să spunem că am înțeles unde am greșit, și să arătăm că oamenii au trăit bine în guvernările PSD, în 2000 – 2004, în 2012 – 2020, au fost guvernări de creștere, cu derapajele care ne-au consacrat deja, dar una peste alta a fost creștere, noi trebuie să transmitem acest mesaj, că avem un program de guvernare bine articulat, legat, care oricât a fost atacat și în trecut și-a dovedit viabilitatea, și că ne-am debarasat de vechile metehne și de personajele controversate. PSD-ul nu are altă șansă decât să facă apel la bun simț și decență, să își asume problemele din trecut, și să încerce, cu o garnitură de oameni nepătați, să abordeze un proiect pe termen lung. Probabil că nu va fi timpul nostru în acest an, dar în 2024 nu avem nicio scuză să nu câștigăm alegerile, dacă nu mai devreme, pentru că există oricând posibilitatea alegerilor anticipate.


PSD-ul nu-și mai permite să facă greșeli, atât de mare a fost căderea de la 45 la 20%, încât la noi pericolul este de moarte. Dacă mai intrăm odată la guvernare și ieșim șifonați prin cine știe ce conjunctură, încât ne trezim după aceea scoși, ca și țărăniștii, din joc”, a spus Mihai Ritivoiu în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE.

Acesta este de părere că momentul în care USR-ul va ajunge la guvernare nu va fi neapărat de bun augur pentru mai tânărul partid. „USR-ul nu a apucat să se compromită. Invariabil, mai devreme sau mai târziu, USR-ul va ajunge să conducă. Actul de guvernare te compromite iremediabil, oricât ai fi tu de bun, pentru că lucrezi cu oameni, nu poți să-ți aduci echipă, și invariabil te depreciază, din punct de vedere electoral. În acest moment, USR-ul beneficiază în continuare de această aură, sunt imaculați pentru că nu au apucat să se compromită. Liberalii se comprimit zi de zi. Noi PSD-ul, ne-am compromis până mai ieri, ca să spun așa, într-un stil destul de grandios, mai ales cu alegerile din 2019, Viorica Dăncilă și toate episoadele acelea”, a mărturisit candidatul pentru Camera Deputaților.

În opinia sa, președintele Iohannis a dus prea departe partizanatul. „O campanie electorală atât de explicită nu a mai fost făcută de un șef al statului. Nu are nimeni pretenția de imparțialitate 100%, să spui după ce ai ajuns președinte că nu mai ai nicio treabă cu partidul. În teorie, președintele este apolitic și deasupra partidelor, în practică știm că toți președinții și-au văzut interesul. Dar o campanie așa de agresivă precum face președintele Iohannis în acest moment, nu prea am văzut. Dar pentru el este ultima șansă, în condițiile în care din 2014 tot vrea să guverneze cu guvernul lui, dar nu prea a reușit”, a mai spus Mihai Ritivoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.