Ovidiu Popa, candidat la Senat: „La PMP milităm ca fiecare școală din...

Ovidiu Popa, candidat la Senat: „La PMP milităm ca fiecare școală din România să aibă apă curentă și toaletă înăuntrul școlii”

0
DISTRIBUIȚI

Invitat în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, Ovidiu Popa, candidat PMP Timiș pentru Senat, a precizat că principala prioritate pentru partidul din care face parte o reprezintă infrastructura.

„Avem autostrada care teoretic ne leagă de Sibiu, știți că este acest hop între Margina și Holdea, 13 kilometri, care și în momentul de față sunt în aer. Din 2014 a rămas în aer, aceasta este una dintre prioritățile mele și ale colegilor mei din PMP, în Parlament, ca timișorenii să beneficieze de autostradă neîntreruptă, în primă fază până la Sibiu. Un alt proiect important pentru noi, timișenii, este continuarea autostrăzii A6 de la Lugoj la Calafat, precum și A9, care leagă Timișoara de Moravița și apoi cu vecinii noștri sârbi până la Belgrad, deocamdată există doar un studiu de prefezabilitate. Pentru exercițiul financiar 2021-2027, noi avem la dispoziție pe partea de infrastructură și autostrăzi 8,3 miliarde de euro. Dacă facem proiecte concrete, putem crește suma până la 18 miliarde, care ar fi suficiente pentru aceste autostrăzi”, a precizat Ovidiu Popa.

Reprezentantul PMP a mai spus că, la nivel național, în educație ar trebuie introduse materii noi: educație financiară și educație antreprenorială, astfel ca tinerii care absolvesc un liceu să aibă minime cunoștințe financiare.

„Noi milităm pentru introducerea în curicula școlară a următoarelor materii: oratorie, retorică și filosofie.


Noi, la PMP, milităm ca fiecare școală din România să aibă apă curentă și toaletă înăuntrul școlii. PMP se va mai bate în Parlament pentru agricultură. Fermierii din Timiș au multe provocări pe care noi vrem să le rezolvăm. Noi milităm pentru irigații pentru toți fermierii. În Timiș, sunt acele canale, care au dublu rol, captează apa și când este secetă se poate folosi apa pentru irigații”, a spus Ovidiu Popa.

În ceea ce privește situația delicată în care se află industria HORECA, afectată foarte grav de pandemie, candidatul PMP la Senat a fost de părere că este extrem de nedrept ce se întâmplă.

„Eu nu cred că aceste focare pandemice sunt în restaurante sau în baruri pentru că cei din domeniul HORECA au luat toate măsurile solicitate de Guvern: au redus capacitatea la 50%, apoi la 30%, au dezinfectant, au pus panouri de plexiglas, ospătarii sunt cu mască și mănuși. Eu nu pot să înțeleg de ce s-au închis restaurantele și cafenelele, mai sunt din păcate deschise terasele, dar e inuman ce se întâmplă. Noi, cei de la PMP, vom fi o voce pentru HORECA în viitorul Guvern. De asemenea, și cei care au săli de sport sau de fitness au afacerile afectate. Să distrugi afaceri în care s-au investit sute de mii și chiar milioane de euro mi se pare, de asemenea, de neînțeles”, a declarat Ovidiu Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.