Deputatul PSD Alfred Simonis: „Nu vreau pensie specială”. Ce gest va face...

Deputatul PSD Alfred Simonis: „Nu vreau pensie specială”. Ce gest va face pentru a nu beneficia de acest privilegiu

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul Alfred Simonis, președintele PSD Timiș, se declară împotriva ideii de „pensie specială”, și spune că va face în așa fel încât să nu o primească.

„Nu vreau pensie specială! Pensia trebuie să fie rezultatul contributivității, nu al vreunei funcții. De aceea, îmi voi da demisia din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia vreodată de pensie specială! Conform legii, pensiile speciale se acordă doar dacă parlamentarii au cel puțin un mandat întreg.


Nu am de gând să încasez bani care nu mi se cuvin. Ca tânăr politician, cred că a venit timpul să impunem o altă mentalitate în politică. Iar corectitudinea și cinstea în fața oamenilor sunt principii care nu pot fi negociate.
Am luptat – fiind ferm convins că așa este corect! – pentru impozitarea drastică a pensiilor speciale. În acest an, am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale de peste 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Mi-aș fi dorit eliminarea totală, dar decizia anterioară a CCR ar fi împiedicat acest proiect să devină realitate. A fost doar un prim pas – corect! – pe care îl puteam face pentru reconcilierea relației între clasa politică și cetățeni. Pentru viitor însă, viitorul Parlament trebuie să legifereze #FĂRĂPRIVILEGII în funcții publice. Pentru că toți suntem egali”, a scris Simonis pe Facebook.

Același gest, de a-și da demisia pentru a nu primi pensia specială, va fi făcut și de senatorii și deputații USR PLUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.