Iohannis: Avem o strategie de vaccinare anti-COVID, care urmează să fie aprobată...

Iohannis: Avem o strategie de vaccinare anti-COVID, care urmează să fie aprobată în CSAT

1
DISTRIBUIȚI

Avem strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în ședință CSAT, spune Klaus Iohannis, care precizează grupurile prioritare: personalul medical din centrele rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii cheie.

„Avem o strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare și avem organizată o structură clară – Comitetul Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS COV 2.


Au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare și implicarea resurselor urmare, precum și planul de acțiune, cu cu etape clare”, spune Klaus Iohannis.

El precizează că strategia va fi supusă aprobării CSAT, pe care o va convoca în perioada următoare.

„Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare fac parte personalul din dom sanatății, tot personalul din domeniul sănătății, ca și cel din centrele rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii cheie esențiale bunei funcționări a societății”, menționează șeful statului.

Iohannis afirmă că vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea lor vor fi stabilite în funcție deaprobarea, producția și alocarea de vaccinuri către fiecare țară.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.