Printre cosmeticele decorative, există produse de bază și produse care sunt utilizate mai rar. Fără cele din urmă se poate realiza un machiaj, dar prezența lor îmbunătățește vizibil aspectul. Highlighter-ul este un astfel de produs. Va adăuga câteva minute în plus la procedura de machiaj, dar în același timp efectul utilizării lor va impresiona în cel mai bun mod. Dacă, desigur, este utilizat corect.
Motivul principal pentru a utiliza acest produs este capacitatea sa de a oferi pielii o lumină și strălucire. Fața pare imediat mai proaspătă și mai tânără.
Mascarea defectelor minore ale pielii este, de asemenea, o proprietate a produselor de iluminare. Acestea conțin particule strălucitoare care pot distrage atenția de la cearcăne, pot ascunde roșeața minoră, dar în același timp subliniază porii măriți și strălucirea pielii grase. Prin urmare, highlighter-ul se aplică după fondul de ten și, de asemenea, funcționează ideal în tandem cu un corector.
Textura iluminatorului poate fi oricare: lichidă, cremoasă sau uscată. Principalul lucru în ele este gradul de saturație cu particule reflectorizante, care poate da un efect foarte diferit: de la o strălucire ușoară „umedă” la o strălucire intensă. Cei de la Too Faced au iluminatoare cu diferite texturi. Rămâne să ne alegem noi textura potrivită.
Highlighter-ul poate fi:
Sub forma unui creion.
Acesta este foarte convenabil pentru a plasa accente mici și îl puteți purta cu dvs. Dar este incomod de aplicat pe zonele mai mari ale feței.
Lichid sau cremos. Acestea sunt ușor de utilizat pe suprafețe mari, dar de asemenea este foarte ușor de exagerat cu ele.
Pudră sclipitoare. Compactă sau în bile, această pudră se aplică cu o perie largă și poate fi utilizată nu numai pentru față, ci și pentru decolteu, brațe și umeri. Cu toate acestea, un astfel de produs nu este recomandat pentru ridurile profunde și pielea grasă.
Highlighter-ul se aplică:
Pe pomeți – dar nu pe partea din față a obrajilor, unde porii pot fi vizibili.
Pe părțile laterale ale nasului – dar nu pe vârf, care începe să strălucească rapid spre sfârșitul zilei.
Pe arcada sprâncenelor – dar nu pe centrul frunții (este mai bine să o evidențiați cu produse mate).
Pe pleoapă direct pe farduri – acest lucru va da aspectului o strălucire. Același efect poate fi obținut prin aplicarea produsului pe colțul interior al ochilor.
Pe linia maxilarului inferior de-a lungul obrajilor – dar nu pe bărbie, care și așa are proprietatea să strălucească.
Sub ochi – dar în acest caz, iluminatorul trebuie amestecat cu corectorul pentru a nu obține strălucire excesivă.
Pe mijlocul buzei superioare – așa-numitul „arc al lui Cupidon”, atunci când este accentuat, face buza superioară mai plină vizual și mai seducătoare. Iluminatorul poate fi aplicat și sub centrul buzei inferioare.
Cu toate acestea, nu ar trebui să aplicați highlighter-ul pe toate zonele enumerate simultan, pentru a nu vă supraexpune fața.