Aniversare pentru Silviu Dan Iliescu, românul din formația AXIS

Aniversare pentru Silviu Dan Iliescu, românul din formația AXIS

0
DISTRIBUIȚI

Chitaristul formației Axis, Silviu Dan Iliescu, împlinește astăzi frumoasa vârstă de 27 de ani, ocazie cu care îi urăm un sincer „La Mulți Ani!“.

Trupa româno-sârbă AXIS a luat ființă în vara anului 2011, pe când chitaristul orșovean Silviu Dan Iliescu a trecut granița peste Dunăre pentru a concerta în orășelul sârbesc Kladovo. Acolo i-a cunoscut pe Dejan Kotarčić (bass) și pe Ranko Varga (tobe), doi muzicieni extrem de talentați ce aveau în spate peste 30 de ani de muzică împreună. Dragostea pentru rock-ul psihedelic al anilor ’70 i-a determinat pe cei doi sârbi să formeze o alianță transfrontalieră cu tânărul român. Astfel concertul de debut al power-trio-ului a avut loc în luna iulie a anului următor, urmat de o serie de prestații pe teritoriul Serbiei, atât la festivaluri cât și în cluburi.


Repertoriul, inițial compus exclusiv din cover-uri după cele mai cunoscute piese ale trupelor The Jimi Hendrix Experience, Led Zeppelin, Deep Purple, Cream, Stevie Ray Vaughan and Double Trouble, ZZ Top, etc., a crescut rapid, fiind curând urmate de primele piese proprii.

În anul 2013, Silviu a părăsiut orașul natal, pentru a-și continua studiile la Timișoara. De-a lungul anilor, formaţia a susţinut mai multe concerte în cluburile din întreaga țară și a lansat albumul de debut, „First Punch”, un material discografic înregistrat la Belgrad. În primăvara anului 2018, AXiS a fost ambasadorul României la European Blues Challange, în Hell, Norvegia, participând, astfel, și la unul dintre cele mai mari festivaluri de blues de acolo, Blues in Hell. Anul 2019 marchează primul turneu național al trupei, ce a constat în peste 30 de concerte, cea mai importantă prestație având loc la festivalul de jazz de la Nis, Nisville Jazz Festival.

Anul acesta, formația Axis a lansat o nouă melodie care va fi inclusă pe cel de-al doilea disc al trupei, melodia „Wild soul“ având parte – la fel ca și precedenta creație a muzicienilor – de un videoclip „de carantină“. Tot în vara acestui an, AXIS a evoluat în cadrul consursului Bega Music Festival, desfășurat în Piața Libertății, unde a interpretat piesa „Good Things”. Din cauza pandemiei, din trio-ul Axis pe scenă a fost prezent doar chitaristul Silviu Dan Iliescu, iar alături de el s-au aflat colaboratorii acestei piese, Teodor Pop (JazzyBIT), Maryliss, Ovidiu „Dodo“ Moldovan, Altheya și Andrada Crețu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.