Avertismentul de la Timișoara – epidemia de Covid 19 a îngreunat accesul...

Avertismentul de la Timișoara – epidemia de Covid 19 a îngreunat accesul la testare și tratament pentru bolnavii de HIV/SIDA

2
DISTRIBUIȚI

Epidemia de Covid 19 a îngreunat accesul la testare și tratament pentru bolnavii de HIV/SIDA. Avertismentul vine de la specialiștii Spitalului Victor Babeș din Timișoara. Pe 1 Decembrie este Ziua Mondială de luptă împotriva HIV/SIDA.

Potrivit reprezentanților Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara, anul 2020 a adus provocări suplimentare în lupta cu flagelul HIV/SIDA. Epidemia de Covid 19 a făcut ca în multe spitale din întreaga lume accesul la serviciile de testare, diagnosticare precoce, dar și la tratament să se facă mai dificil în această perioadă.

În acest context, specialiștii susțin că este necesară demararea unor campanii de informare cu privire la modalitățile de transmitere și prevenție ale infecției HIV/SIDA, precum și la consilierea, testarea și începerea tratamentului cât mai repede posibil.

„Noi, la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara, avem, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică, un program de testare gratuită.


Mai mult, pe lângă confidențialitatea evidentă, le oferim celor care au nevoie servicii de consiliere psihosocială în cadrul unui cabinet din spital. Vreau, încă o dată, să atrag atenția că diagnosticarea precoce HIV permite pacienților să înceapă tratamentul cât mai repede, ceea ce duce la creșterea speranței de viață. În același timp, cu cât se întârzie depistarea infecției cu HIV, crește pericolul ca bolnavul să transmită virusul și altor persoane, și asta pentru că transmisibilitatea începe din momentul infectării, și nu din cel al diagnosticării”, a declarat Teodora Moisil, medic primar boli infecțioase la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara.

1 Decembrie este Ziua Mondială de luptă împotriva HIV/SIDA. Conform statisticilor, de la începutul anului și până în prezent, numărul deceselor înregistrate la nivel mondial din cauza HIV/SIDA este de peste 600.000. 38 de milioane de persoane sunt infectate cu HIV la nivel mondial, în prezent.

2 COMENTARII

    • Normal ca nu. Mereu sta o tara intreaga in coada pentru minoritatea de 1% care poate fi afectata. In cazul asta, intreaga planeta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.