Daniel Dorobanțu a lansat un nou album de basm intitulat Pământul Străveziu

Daniel Dorobanțu a lansat un nou album de basm intitulat Pământul Străveziu

0
DISTRIBUIȚI

Daniel Dorobanțu a lansat un nou album de basm, intitulat “Pământul Străveziu”. Acesta conține șase piese ce au fost compuse între anii 2016 și 2020, însumând 48 minute de muzică. Noul album “Pământul Străveziu” poate fi ascultat prin Spotify, YouTube, Bandcamp, Apple Music și toate celelalte servicii majore de streaming.

Prima piesă din album, „Isvoare De Senin” a primit și un videoclip nou, eteric și suprarealist. Muzica de basm se află la intersecția dintre electronic ambient și modern classical. Vizual, concertele de basm îmbină elemente arhaice, primordiale, de mitologie și folclor românesc cu cele mai recente tehnici de producție audio-vizuală. Fluide de la un capăt la altul, concertele de basm oferă o muzică imersivă și învăluitoare, emoțională și totodată detașată, lucrată în liniște, translucidă și încântătoare. O călătorie atemporală între lumi, în deplină siguranță, care duce mereu spre înalt.


Cufundat în muzică, publicul trăiește o stare de liniște interioară, de netulburare, de bucurie.

De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 13 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Arta lui este o mărturie a unei viziuni dense despre explorare și căutare în sfera nedefinitului. Îl motivează un interes de lungă durată și o cercetare continuă asupra naturii inspirației însăși și asupra aspectelor contemplative și meditative ale procesului artistic.

Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român și Centrul Ars Electronica din Linz și menționate în The New York Times și The Guardian. Este considerat un pionier al muzicii ambient în România. În 1995, Daniel Dorobanțu a fondat Thy Veils ca proiect individual de studio. 13 ani mai târziu, Daniel abandonează compoziția în favoarea improvizației și transformă Thy Veils într-un ansamblu de artă sincretică. Începând cu anul 2008, i se alătură nu mai puțin de 8 artiști și au loc primele apariții publice, în diferite formule de componență. Proiectul rămâne însă o creație integrativă unică. În câțiva ani, Thy Veils devine un nume rezonant pentru stilurile ambient, neoclasic şi world-fusion, atât în contextul artistic românesc dar și internațional. E singura trupă din România invitată la Festivalul Sziget timp de trei ani consecutiv: 2014 – 2016. Concertele Thy Veils sunt spectacole-eveniment, audio-vizuale, imersive.

Între proiectele recente ale artistului se numără cine-concertele din “seria de basm”. Elemente arhaice, primordiale, de mitologie și folclor românesc sunt aduse în modernitate prin cele mai actuale tehnici de producție și prezentare audio-vizuală. Pe 18 octombrie 2015, Daniel Dorobanțu a concertat timp de 8 ore fără oprire, în fața a peste 500 de oameni, adunați în biserica romano-catolică Elisabetin din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.