Guvernul alocă nouă milioane de lei pentru Colterm. Fritz și Nica, reacții...

Guvernul alocă nouă milioane de lei pentru Colterm. Fritz și Nica, reacții sincron

1
DISTRIBUIȚI

Liderul administrației județene, Alin Nica, a anunțat, joi, că Guvernul României a aprobat un ajutor de nouă milioane de lei din fondul de rezervă bugetară a Guvernului pentru Colterm, compania de termoficarea a municipiului Timișoara.

„Am purtat mai multe discuții cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării și am reușit să conving autoritățile centrale că societatea de termoficare și Primăria Timișoara sunt într-o situație limită în care au nevoie de ajutor.


Sper că Primăria Timișoara are soluții pentru viitor și va lua măsurile care se impun pentru evitarea unei situații care să pună din nou sub semnul întrebării încălzirea populației”, a precizat Nica.

La câteva zeci de secunde, primarul Dominic Fritz a transmis că se bucură că memoriile trimise la Guvern și discuțiile sale cu ministrul de finanțe, Florin Cîțu, au avut rezultate.

„Mulțumesc Guvernului și tuturor celor care ne-au susținut în demersurile noastre în ultimele săptămâni, de la Prefectură, la Consiliul Județean și secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării, Cătălin Iapă. Banii vor ajuta COLTERM să cumpere materie primă ca să putem asigura apă caldă și căldură pentru timișoreni în următoarele săptămâni. Dar asta nu înseamnă că ne culcăm pe o ureche. COLTERM are nevoie de restructurare financiară, de redresare și de eficientizare și procesul acesta a început deja. Deși administrația mea nu a creat situația critică în care a ajuns compania, avem răspunderea să ne asigurăm că timișorenii nu vor suporta, ei, consecințele. Și avem obligația să vorbim deschis despre acest elefant din cameră și să lucrăm la un plan pe termen lung care să transforme COLTERM într-o companie sănătoasă. Ne vom asigura că această situație nu se va mai repeta”, a promis Fritz.

1 COMENTARIU

  1. Nica e pe modelul Robu -„eu” , „am facut”, ” am rezolvat”
    Fritz le-a multumit tuturor celor ce au ajutat. Poate vine primavara mai repede

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.