Liliana Oneț, reacție la vestea schimbării într-un interviu autolaudativ: ”Personal nu cred...

Liliana Oneț, reacție la vestea schimbării într-un interviu autolaudativ: ”Personal nu cred că un premier liberal va ceda vreodată, în următoarea guvernare, o poziție de prefect”

2
DISTRIBUIȚI

Informația publicată în premieră de PRESSALERT.ro că USR PLUS își dorește funcția de prefect de Timiș a provocat agitația Lilianei Oneț care, brusc, a ținut să anunțe printr-un interviu realizat de Horea Băcanu, consilierul de imagine al deputatului PNL Marilen Pirtea, că este aproape imposibil de înlocuit.

În interviul cu iz electoral, Liliana Oneț a susținut că ”sunt femeie, mai puțin dominantă în comunicare, dar am folosit asta pentru a ajunge la soluții bune pentru județ, pentru oameni, în spiritul bunei comunicări. M-au tratat unii politicieni și funcționari cu aroganță și chiar cu superioritate vădită, dar am luat această postură ca pe o moștenire a societății în care trăim, pe care cu timpul o vom reduce. Am considerat întotdeauna că reușitele și chiar nereușitele mele vor fi de ajutor femeilor din mediul public pe viitor, ca exemple pentru o cultură a democrației și respectului de gen în viața publică”.


Aceasta a înșirat toate ”realizările” din perioada pandemiei și a ținut să sublinieze că are o relație bună și cu actualul lider al PNL Timiș, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Întrebată dacă va fi schimbată din funcție, Liliana Oneț a declarat ”am convingerea, ca să vă răspund generic, că politica nu poate fi contrafactuală în anul de criză 2020, în Timiș, chiar dacă este extrem de ambițioasă. Am, așadar, așteptări realiste pentru recunoașterea meritelor echipei pe care o conduc în Instituția Prefectului – Județul Timiș, mai ales pentru cum am coordonat acțiunile în pandemie. Personal nu cred că un premier liberal va ceda vreodată, în următoarea guvernare, o poziție de prefect, mă refer aici mai ales la faptul că prefectul este primul reprezentant al Guvernului, al Primului-ministru și, pe linie funcțională, al Ministrului Afacerilor Interne în județ, iar responsabilitatea este enormă.  Putem vorbi despre subprefecți care pot completa o echipă a prefectului, aici e o marjă bună de dialog.  Nu e rolul meu să decid în această direcție, dar politicienii care sunt tentați să-și dorească conducerea prefecturii, ar fi bine să discute și să reflecteze dacă ei ar pune responsabilitatea de prefect în mâinile altora, chiar dacă sunt parteneri de guvernare, în cazul în care ar avea conducerea Guvernului”.

Oneț nu a uitat să sublinieze legăturile sale cu PNL, vorbind despre ”o experiență politică amplă, de peste 20 de ani de militantism politic, nu sunt doar un înalt funcționar public, am și o înțelegere asupra fenomenului politic. Aș spune că unii politicieni par să treacă cu vederea mult prea ușor că legislația definește prefectul ca înalt funcționar public, iar această responsabilitate nu este deloc simplu de dus. Deocamdată suntem în plină pandemie și, personal, nu cred că un Prim-ministru liberal, fie că va fi domnul Cîțu, fie că va fi altcineva, va accepta să cedeze responsabilitatea reprezentării în teritoriu la masa negocierilor politice, căci viața oamenilor nu se poate negocia politic. Oricine ar fi în locul Primului-ministru, din oricare alt partid al viitorului arc guvernamental, nu cred ar face schimbări la Prefectura Timiș doar din cauza procentelor de la alegerilor parlamentare, aceste decizii sunt mult prea importante pentru ca să fie „jucate” în negocieri strict politice, aici este vorba de securitatea medicală și de viața oamenilor. Este părerea mea, formată în ani de exercitare a mandatelor de înalt funcționar public”.

2 COMENTARII

  1. esti depasita complet de situatie, lasa cliseele cu „genul”, analfabeta functional, raspunsul il ai cand te uiti dimineata in oglinda, momentul de sinceritate, ii cresti procentele lui bacala, pe bune

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.