Aniversare în muzica timișoreană: chitaristul Mircea Bunea împlinește o frumoasă vârstă

Aniversare în muzica timișoreană: chitaristul Mircea Bunea împlinește o frumoasă vârstă

0
DISTRIBUIȚI

Mircea Bunea împlinește astăzi frumoasa vârstă de 59 de ani, ocazie care ne prilejuiește să îi urăm un călduros „La Mulţi Ani!”.

„Tatălui meu îi plăcea mult muzica și canta un pic la muzicuță. De chitară m-am apucat prin clasa a IV-a, după ce am „tăiat-o” cu gimnastica din cauza antrenorului. Am început să studiez chitara clasică, însă am trecut repede la varianta electrică și am și facut o trupă de puștani, prin clasa a VIII-a, în care i-am cooptat repede pe Vlady Cnejevici și pe Sergiu Simionese.


La bas era bunul meu prieten Puiu Ghibaor, iar la tobe Marcel Cotro. În formula asta am început să apărem live pe la tot felul de acțiuni ale Casei de Cultură a Tineretului“, își amintește artistul despre primele sale interacțiuni cu muzica.

Înainte de a fi cooptat în componența trupei Riff în 1987, Mircea Bunea a făcut parte din trupele Uranus, Aqua Vox și Univers.. „La Riff, înainte de toate, suntem prieteni și ne face enorm de multă plăcere să fim pe scenă împreună, dar și în studio, să „pictăm” piese noi. Ca să folosesc un termen din actualitatea imediată – „ne venim ca o mănușă unul altuia”, spune acesta. Artistul a pus bazele formației Mircea Bunea Trio cu nouă ani în urmă și după 1989 a intrat în echipa Bega Blues Band. Alături de activitatea sa muzicală, Mircea Bunea a realizat și o serie de coperți de discuri pentru diverse proiecte muzicale, sub numele de MIBU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.