Viceprimarul Ruben Lațcău despre marile proiecte ale Primăriei Timișoara: „Nu este un...

Viceprimarul Ruben Lațcău despre marile proiecte ale Primăriei Timișoara: „Nu este un buget care să permită foarte multe investiții concomitent”

1
DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Ruben Lațcău a declarat că doar 20% din bugetul Timișoarei a mers spre investiții, în 2020, în timp ce 80% din bani au fost folosiți pentru funcționarea administrației. Afirmația a fost făcută la Radio Timișoara, în cadrul emisiunii „De la om la om”.

Ruben Lațcău a mai spus că provocarea administrației Fritz pentru 2021 este să continue proiectele de investiții în ritmul pe care noua conducere și l-a propus.

„Anul trecut am încheiat undeva la 11,12 sau 13%, iar pe bugetul consolidat avem o discrepanță de 80% funcționare, 20% investiții.


Marea noastră provocare anul acesta este tocmai acest lucru, să reușim să menținem proiectele de investiții într-un ritm de implementare așa cum ne propunem. Acest buget de 100 de milioane cu care lucrăm poate să pară generos, dar dacă ne gândim că doar costul pentru pasajul de la Solventul va fi mai mare de 100 de milioane de lei, ne dăm seama că nu este un buget care să permită foarte multe investiții concomitent. Deși fosta administrație și-a propus să aibă dezvoltare în forță, ritmul acesta de dezvoltare a orașului a încetinit. Și am văzut că dincolo de pasajul Michelangelo, care a fost început de administrația Ciuhandu și finalizat de administrația Robu, nu au mai existat în Timișoara alte proiecte de scară mare”, a spus Ruben Lațcău la Radio Timișoara, în cadrul emisiunii „De la om la om”.

Bugetul anual total al Timișoarei este de aproximativ 900 de milioane de lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.