Cele șase catarge montate ilegal de Primăria Timișoara trebuie date jos, conform...

Cele șase catarge montate ilegal de Primăria Timișoara trebuie date jos, conform unei decizii a instanței

1
DISTRIBUIȚI

În ultimii doi ani, șeful Direcției Generale de Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele de Utilități (DGDPPRU) din cadrul Primăriei Timișoara, Culiță Chiș, a ordonat montarea a nu mai puțin de șase catarge cu steag tricolor în diferite zone din oraș.

Potrivit renasterea.ro, municipalitatea a montat catargele fără să obțină în prealabil autorizație de construire.

Poliția Locală Timișoara, interpelată pe acest subiect de activistul civic Lucian Mugur Șerdean, a recunoscut inexistența autorizațiilor de construire.

„Pentru stâlpii (catargele metalice) din fața Catedralei Mitropolitane, de la intersecția bd. CD Loga cu bd. Regele Ferdinand și str. 16 Decembrie 1989 și de la intersecția bd. I.C. Brătianu cu bd. Michelangelo, polițiștii locali au încheiat proces-verbal de constatare a contravenției la data de 06.12.2019, conform Legii 422/2001, art.


55, deoarece montarea s-a făcut fără autorizație de construire și fără avizul Ministerului Culturii, locațiile fiind incluse în zona istorică protejată”, se arată în răspunsul Poliției Locale către renasterea.ro.

Potrivit aceleiași surse, procesul verbal a fost înaintat arhitectului-șef al Municipiului Timișoara, care a stabilit sancțiunea de avertisment și măsura complementară de intrare în legalitate prin obținerea autorizației, în caz contrar desființarea lucrărilor ilegale, până la data de 06.12.2020. Procesul verbal a fost contestat, dar în data de 17 iulie 2020, Judecătoria Timișoara a respins ca neîntemeiată plângerea contravențională formulată de Culiță Chiș, menținând ca legal și temeinic procesul verbal de constatare a contravenției, iar hotărârea instanței de fond nu a mai fost atacată în apel de petent, astfel că a rămas definitivă în data de 13 octombrie 2020, deci lucrarea ilegală ar trebui desființată.

Situația este similară și pentru stâlpii amplasați pe Str. Holdelor – Str. Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Sens AEM – Piața Gheorghe Domășnean, Calea Șagului – în dreptul Shopping City, pentru care polițiștii locali au încheiat proces-verbal de constatare a contravenției la data de 04.12.2020 conform Legii 50/1991 republicată, art. 26, pentru amplasarea fără autorizație de construire a acestora. Procesul verbal a fost înaintat arhitectului șef, care a stabilit amendă de 1.000 lei și măsura complementară de intrare în legalitate, în caz contrar desființarea lucrărilor, cu termen 04.12.2021, mai relatează renasterea.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.