Elevii se reîntorc la școală odată cu semestrul II, cu restricțiile din...

Elevii se reîntorc la școală odată cu semestrul II, cu restricțiile din primăvara trecută. Iohannis: În 2 februarie vom face o reevaluare a situației

0
DISTRIBUIȚI

elevi

Elevii se întorc la școală, din 8 februarie, a anunțat, joi, președintele Klaus Iohannis, acesta precizând că revenirea în sălile de clasă se va face după scenariile aplicate anul trecut, în funcție de numărul de cazuri din fiecare localitate. Decizia a fost luată după discuțiile cu ministrul Sănătății, ministrul Educației, dr. Raed Arafat și dr. Adriana Pistol.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, la finalul discuțiilor avute cu ministrul Sănătății și ministrul Educației, că s-a ajuns la o decizie în unanimitate.

„Începând semestrul 2, adică după vacanța de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul 2, majoritatea școlilor se vor redeschide, asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum a avut evoluția în ultimele săptămâni”, a spus președintele Klaus Iohannis.

„Se revine la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția în fiecare localitate.


În localitățile aflate în scenariul verde toți copiii merg la școală și la grădiniță. În scenariul galben merg în continuare la școală, copiii din ciclul 1-4 și copiii din clasele terminale, dar și copiii de la grădiniță. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, peste 3 cazuri la mia de locuitori, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță doar ciclul primar, restul nu mai merg la școală. Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6 la mie, localitatea se carantinează și școlile se închid și se merge în online”, a mai precziat Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.