Eseu vizual și o nouă incursiune în lumea muzicii electronice alături de...

Eseu vizual și o nouă incursiune în lumea muzicii electronice alături de Alira Mun

0
DISTRIBUIȚI

Alira Mun a intrat în atenția melomanilor autohtoni în ultimii trei ani printr-o serie de piese incluse în așa – numita felie a muzicii electronice, călătoriile ei în lumea sound-urilor ambientale și industriale fiind marcate de colaborările ei alături de timișoreanul Daniel Dorobanțu. Noul ei single, Undo Space continuă cu success explorările în diversele sound-uri cinematice.

„Pasiunea mea pentru muzică vine din pasiunea mea pentru viață. Viața în sine este muzică. În momentul în care am început sa conştientizez lumea care mă înconjoară, s-o percep în felul meu, am început sa cânt, totul a venit natural“, a spus artista care a debutat cu piesa „Gemma“, înregistrată și produsă în studioul DSPro din Timișoara.

Dincolo de incursiunile în mediul sonor, Alira Mun a lansat la sfârșitul anului trecut și un eseu visual numit Dim Neon.

„Memories of green” şi joaca postmodernă a simulacrului… Legătura dintre compoziţia lui Vangelis pentru un „cult classic” ca Blade Runner şi elementul ludic tipic postmodern este distanţa infimă dintre lumea organică, generată şi lumea virtuală, construită.


Alira Mun construieşte un microunivers postmodern ȋn care imaginea şi textul pendulează ȋntre simulacre de realităţi. Naraţiunea, atât texutală cât şi vizuală, prezintă multitudinea de faţade pe care o poate avea o experienţă infintezimală din cotidian. Generând o serie de realităţi virtuale, Alira Mun se prezintă printr-o poetică a imaginii ce se conturează ȋn ochii privitorului cu fiecare vers citit. Acest prezent continuu transpus ȋn imobilitatea fotografiei capturează fragmente tranzitorii dintr-o lume ce acum se desface ȋn fiecare dintre noi, cei ce privim. Holografică şi totuşi umană, virtuală şi totuşi reală, dimensiunea propusă de Mun ne face martori la o „cyber-lectură” imersivă, spune prezentarea acestui eseu, scrisă de Cristina Frunză pentru site-ul Pendul. Eseul vizual cu fotografii de Adrian Danciu poate fi urmărit aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.