Persoane fără locuință, duse la adăpostul de la Pădurea Verde pentru a...

Persoane fără locuință, duse la adăpostul de la Pădurea Verde pentru a nu sta în ger. Unde au fost găsite

0
DISTRIBUIȚI

E un ger de crapă pietrele la Timișoara în această perioadă, mai ales noaptea, iar cei mai năpăstuiți de condițiile meteo sunt, cu siguranță, persoanele care nu au un acoperiș deasupra capului.

Astfel, polițiștii locali acționează în acest sens din proprie inițiativă și la sesizarea timișorenilor.

„Pentru a nu avea de suferit din cauza temperaturilor scăzute, în situațiile în care persoanele fără adăpost aflate în stradă sunt afectate de frig este solicitat sprijinul ambulanței pentru a fi transportate la unitățile spitalicești. Iar în situațiile în care nu prezintă probleme sunt preluate din stradă și transportate la Adăpostul de la Pădurea Verde amenajat pentru această categorie, unde la ora actuală sunt cazate 13 persoane.


A fost semnalată prezența oamenilor străzii, în ultimele zile, în zone precum strada Babadag, Complexul Studentesc – Aleea FC Ripensia, Calea Torontalului. Cetățenii pot semnala astfel de cazuri la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112”, au declarat, luni, pentru Pressalert, reprezentanții Biroului  Comunicare, Registratură și Evidență Operativă din cadrul Poliției Locale Timișoara.

La Pădurea Verde sunt 23 de locuri disponibile în zece containere.

„În containere stau până li se face testul covid și testare pulmonară, precum și alte investigații în funcție de starea de sănătate pe care o prezintă în momentul preluării. Apoi sunt duși la centrul de pe strada Telegrafului, ce are aproximativ 60 de locuri capacitate, precum și la căminul de bătrâni dacă îndeplinesc condițiile”, ne-a spus Corina Eva, purtătorul de cuvânt al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Oamenii străzii sunt deparazitați și primesc mese calde în valoare de 16,6 lei pe zi, conform legii.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.