Timișoara va avea un buget „mult mai realist”. Fritz: „Vom încerca să...

Timișoara va avea un buget „mult mai realist”. Fritz: „Vom încerca să creștem și veniturile, dar va trebui să reducem și din cheltuieli”

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a vorbit astăzi, într-o conferință de presă, despre bugetul orașului pe care îl va conduce timp de patru ani. Acesta a constatat că, anul trecut, încasările reale au fost mult mai mici decât cele anticipate de administrație în planificarea bugetară.

„Am avut o ședință lungă cu echipa economică din primărie, ne-am uitat mai atent pe execuția anului trecut, am luat primele decizii pentru bugetul acestui an, momentan încă pe partea de funcționare, iar în același timp lucrăm și pe partea de investiții la o listă de proiecte prioritare.


Vreau să dau un context financiar în acest început de an. Am avut anul trecut venituri totale de 785 de milioane de lei. Venituri planificate, bugetate în buget, au fost de 1.458.000.000, deci veniturile au fost de fapt cam jumătate față de cele planificate. Eu din start, anul trecut, spuneam că nu este un buget realist, iar asta se vede și acum. Avem plăți restante în sumă totală de 120 de milioane de lei, din anul 2020, pe care trebuie să le achităm cu banii din acest an calendaristic, pe contractele și proiectele de anul trecut. Ceea ce este o problemă, pentru că bulgărele de plăți pe care le tot rostogolim mai departe tot crește. Acesta este motivul pentru care acum facem o planificare de buget care va fi mult mai realistă și care va trebui să taie și din cheltuieli. Cu siguranță vom încerca să creștem și veniturile, dar va trebui să reducem și din cheltuieli”, a spus astăzi edilul-șef.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.