Timișoara are și al doilea viceprimar, ales fără voturile PSD. Ce responsabilități...

Timișoara are și al doilea viceprimar, ales fără voturile PSD. Ce responsabilități va avea

0
DISTRIBUIȚI

Timișoara are în sfârșit și al doilea viceprimar, în persoana liberalului Cosmin Tabără.

Ioan Ștefan Szatmari de la PSD l-a înlocuit în consiliul local pe Sebastian Răducanu, colegul său de partid, care a fost ales senator în 6 decembrie. Szatmari a depus jurământul de credință în cadrul ședinței care a avut loc marți după-amiază la Filarmonica Banatul.

Consiliul local fiind astfel în „efectiv complet”, pe ordinea de zi a plenului a urmat alegerea celui de-al doilea viceprimar.

Ruben Lațcău, viceprimarul USR PLUS, a condus ședința și a cerut să se voteze cu buletine de vot pe scena Sălii Capitol, însă, în grabă, a uitat că nu au fost făcute nominalizările pentru desemnarea celui de-al doilea viceprimar.

O singură nominalizare a fost făcută, de către PNL, și astfel, cu 21 de voturi pentru, zero abțineri, zero împotrivă și trei buletine de vot neridicate de către consilierii municipali de la PSD, care nu au dorit să voteze, Cosmin Gabriel Amânar Tabără devine viceprimarul Timișoarei.

„Felicitări și domnului consilier Szatmari, dar, bineînțeles felicitări Cosmin Tabără, bine ai venit în echipă.


O să fim o echipă la conducerea primăriei, o să luăm decizii împreună, Cosmin Tabără va fi responsabil de sport, siguranță publică, Poliția Locală, de cele două direcții de patromoniu. Cu acest vot am consfințit o coaliție stabilă între USR PLUS și PNL și la Timișoara, cum există și la nivel național. Vreau să asigur timișorenii și consilierii de la PSD și Pro România că luăm în serios această responsabilitate și nu vom abuza de majoritatea pe care o deținem. Sper să ne vedem toți sănătoși cât mai curând”, a declarat primarul Dominic Fritz, care s-a alăturat de acasă, prin Zoom, ședinței, fiind în carantină.

Edilul-șef a transmis, printr-un comunicat, că noul viceprimar, de meserie avocat, va fi responsabil de strategia juridică a primăriei, de evidența populației, de reforma în sport, de regularizarea și valorificarea patrimoniului, de siguranța publică, inclusiv de Poliția Locală. Va avea în subordine următoarele structuri:

Serviciul Juridic

Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse I Est

Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse II Vest

Direcția de Evidență a Persoanelor

Serviciul Autoritate Tutelară

Sport Club Municipal Timișoara

Poliția Locală Timișoara

Viceprimarul Ruben Lațcău, inginer, este responsabil pentru investițiile Primăriei, pentru mobilitatea urbană și reforma unor servicii publice. Are în subordine următoarele structuri:

Direcția Generală Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele de Utilități

Serviciul Unitatea de Implementare Proiecte de Infrastructură pentru Cultură

Biroul Instalații Construcții

Biroul Salubrizare

Serviciul Școli-Spitale

Serviciul Public Creșe Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.