Viceprimarul Ruben Lațcău a intrat în concediu de paternitate: „Nu, nu stau...

Viceprimarul Ruben Lațcău a intrat în concediu de paternitate: „Nu, nu stau în concediu doi ani, ci 15 zile, cum zice legea”

0
DISTRIBUIȚI

După ce a trecut printr-o perioadă deosebit de solicitantă, primarul Dominic Fritz fiind în concediu medical și neavând coleg viceprimar decât de scurt timp, Ruben Lațcău ia o pauză de la activitățile administrative.

Viceprimarul lipsește, de ieri, de la serviciu, dar nu se relaxează, ci o ajută pe soția sa, care e proaspătă mămică. Ruben Lațcău ne-a declarat că va sta 15 zile în concediu de paternitate, dar are laptopul cu el și va și munci în acest timp.

Viceprimarul a luat această decizie deoarece fiul său, Adam, s-a născut chiar când Dominic Fritz s-a infectat cu COVID 19.

UPDATE Ruben Lațcău a reacționat după ce în spațiul public a fost vehiculată ideea că va sta doi ani în concediu paternal.

„Eram în ședințe azi când au început să curgă telefoanele de la presă.


E adevărat că plec 2 ani în concediu de paternitate, pentru că așa s-ar fi spus la Radio Erevan? Da, sunt tatăl unui băiețel de câteva zile. Nu, nu stau în concediu de paternitate 2 ani, ci 15 zile, cum zice legea. Adam s-a născut în ziua în care Dominic Fritz a primit testul pozitiv pentru Covid-19. Două vești care în decurs de câteva minute mi-au dat peste cap calendarul. Am preluat imediat atribuțiile de primar al Municipiului Timișoara, am stat la birou de dimineață până în miez de noapte, chiar și duminică. Mi-am ținut băiatul în brațe mult prea puțin. Dominic Fritz a revenit la birou și acum pot să fiu acasă cu Adam și să-mi susțin soția în această perioadă grea, dar minunată, pentru o familie. Sunt primele zile ale copilului meu și vreau să le petrec cu el. Pentru el m-am înhămat la tot acest efort politic și administrativ de schimbare a orașului în bine. Și vreau să spun și ce fel de soț și tată sunt și vreau să fiu cât voi trăi, unul responsabil care se implică în creșterea copilului. Așa sunt acasă, așa sunt și în Primărie. Că voi pleca într-un concediu de 15 zile le-am spus marți, consilierilor locali, în ședință. Le mulțumesc consilierilor care sunt și corespondenți la Radio Erevan și au transmis informația falsă și ridicolă că mi-am luat concediu de paternitate 2 ani. Evident că voi avea cu mine laptopul și telefon și că îmi voi continua ședințele și planurile, așa cum am făcut-o chiar și în zilele de Crăciun. Nimic nu se oprește în loc”, a scris Lațcău într-un mesaj postat pe Facebook, la care a atașat și o imagine cu fiul său nou-născut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.