ASU Politehnica a încheiat testele cu un succes categoric în faţa modestei...

ASU Politehnica a încheiat testele cu un succes categoric în faţa modestei Pandurii. Debut cu gol pentru ultima achiziţie a alb-violeţilor

0
DISTRIBUIȚI
FOTO: SEBASTIAN TATARU / MEDIAFAXOFOTO

Alb-violeţii au intrat în linie dreaptă pentru pregătirea partidei de Cupă cu Astra. Repetiţia generală pentru ASU Politehnica s-a consumat contra „lanternei” Ligii 2, Pandurii Tg. Jiu, formaţie care a fost depăşită cu uşurinţă de elevii lui Dan Alexa, scor 5-0. Printre marcatorii gazdelor timişorene s-a numărat şi Ionuţ Cioinac, ultimul sosit în lot.

Nici nu a început bine jocul desfăşurat pe terenul 2 al complexului „Dan Păltinişanu”(, unul „chelit” de facilităţi de către fosta administraţie în speranţa că aici se va construi noua „Polivalentă”), că ASU Poli avea deja 1-0. Au fost suficiente vreo două minute ca mingea să poposească în plasa lui Aldescu după ce Casado a recepţionat şi şutat din mijlocul careului gorjean. Minutul 18, 2-0, de această dată alb-violeţii beneficiind de un penalty uşor contestat de oaspeţi după ce un fundaş de culoare al oltenilor a intrat prin alunecare, luând balonul, dar şi adversarul, unul nu aşa de firav, Plazonja. De la punctul cu var a marcat Alex Munteanu şi apoi s-a mai aşteptat ceva, dar nu foarte mult pentru reuşita cu numărul 3. Aceasta a venit cu patru minute înaintea pauzei, când Ivanovici a ales să-l asiste pe Plazonja după ce a driblat tot ce i-a ieşit în cale, iar croatul a îndeplinit formalitatea cu un lat „la scurt”.

La reluare, deşi s-au prezentat cu altă garnitură, bănăţenii au început la fel, Cioinac, la debut, marcând de la colţul lung în urma unei devieri marca Bocşan, după două minute de la reluarea meciului. În fine, deşi au mai avut ocazii, dominând categoric, alb-violeţii au stabilit scorul final în minutul 75. Mircea Axente a înscris până la urmă şi din acţiune în test, după o fază în care şi-a depăşit uşor un adversar chiar pe zona centrală a careului celor de la Pandurii. Interesant e că Doru Andrei a primit cadou de majorat banderola de căpitan pentru cele 45 de minute în care a evoluat.

Pentru alb-violeţi urmează pregătirea duelului din competiţia K.O., cu Astra, programat joi, 11 februarie, de la ora 17.45, pe „Dan Păltinişanu”.

ASU Politehnica: Hindrich – Sofran, Mera, Scutaru, Popovici – Codrea, Casado – Munteanu, Ivanovici, D. Radu – Plazonja (prima repriză). Păduraru – Jurj, Bocșan, Coadă, Pamfile – Cioinac, Ignea – D. Andrei, R. Rus, Manea – Axente (repriza a doua). Antrenor: Dan Alexa.

Pandurii Tg.


Jiu:
Aldescu – Dieu, Moisie, Diau, Grecu, Dobre, Siyla, Acosto, Zaborowski, Bunga, Goma. Rezerve: Iovicin, Opriţa – Cotolan, Erhard, R. Cojocaru, Velcotă, D. Filip, Habet, Răchişan, Vaida, Cordunean, Peia. Antrenor: Călin Cojocaru.

Dan Alexa, mulţumit: „Un joc bun din partea noastră”

„A fost un joc bun din partea noastră. Am avut o săptămână grea, în care am încărcat foarte mult. În primul rând mă bucur că nu s-a accidentat nimeni, nici de la noi, nici de la Pandurii, un joc de verificare. Am reuşit greu să luăm aceste jocuri pentru că e greu cu restricţiile în vigoare. Am luat patru jocuri, sper să fie suficiente. Încep meciurile oficiale, întâlnim un adversar care e clar favorit – Astra Giurgiu. Dar încercăm să pregătim foarte bine jocul cu Buzău din prima etapă şi prin prisma jocului cu Astra. A fost o perioadă de acumulări. Cred că echipa a crescut din punctul ăsta de vedere. Am crescut de la joc la joc. O perioadă grea pentru fotbalişti, dar necesară, o să avem o zi liberă iar de poimâine intrăm în ciclul săptămânal pentru meciul cu Astra”, a declarat Dan Alexa după testul cu Pandurii, ultimul al iernii.

În celelalte jocuri de verificare din 2021 alb-violeţii au suferit un singur eşec, 1-3 la Reşiţa, mai reuşind alte două victorii, 6-1 cu Pobeda Dud. Vechi (L4) şi 3-2 cu Viitorul Pandurii.

Singurul absent azi al timişorenilor dintre seniori a fost sârbul Pavle Radunovic, care a revenit de ieri la programul normal după o mică problemă medicală. Atacantul sosit în ianuarie la echipă nu va fi însă probabil apt pentru Astra din cauza birocraţiei. „Mai e Radunovic, la care durează cu actele, nu cred că-l vom avea la jocul de Cupă. Sunt mulţumit de achiziţii, Rus s-a arătat consistent în joc astăzi, Cioinac la fel. Repet, Cioinac e un jucător pe care mă bazez foarte mult, dar mai trebuie să se pună la punct cu pregătirea”, a conchis „Chirurgul” despre achiziţii. Bocşan şi portarul Păduraru sunt celelalte nume noi la ASU Poli.

Alexa a comentat puţin şi pe seama faptului că echipa sa ar putea beneficia şi va urca un loc în clasament, de pe 5 pe 4, prin retragerea celor de la Turris: „Mă aşteptam ca Turris să se retragă, îmi pare rău, pentru că e o echipă la care s-a investit foarte mult. Îmi pare rău pentru că acolo s-a făcut un stadion. Nu ştiu exact cauzele pentru care s-a retras, dar pentru Liga a II-a e o pată neagră, pentru că a fost o echipă care şi-a arătat intenţia de a promova, a ratat promovarea în ultima secundă acum un an, nu vreau să comentez prea mult. Ne avantajează puţin pentru că U Cluj pierde trei puncte, e important pentru contracandidatele Clujului şi cam asta e”.

„Am jucat cu Poli, o echipă bună, la alt nivel faţă de noi, în opt zile joacă meci oficial, noi abia în 20 februarie. S-a văzut la noi oboseala. Am jucat foarte foarte prost, efortul fizic m-a interesat mai mult… Pentru efort sunt mulţumit, dar asta nu scuză greşelile pe care le-am făcut. Am luat foarte uşor goluri. Nu-mi place, vreau altceva de la jucători. Chiar dacă sunt obosiţi, să joace cu capul, nu haotic… Peste trei săptămâni cu siguranţă vom avea alt ritm. Ne-au şi lipsit mulţi jucători, care contează pentru noi. S-a văzut, nu am avut forţă, nu ne-am creat ocazii. Am jucat şi ieri, am vrut să dau minute la toată lumea. Am jucat un meci bun, cu o echipă bună, s-a văzut, jucau tot timpul din 1-2 atingeri…”, a spus şi Călin Cojocaru, „principalul” timişorean al pandurilor. Ieri, gorjenii aflaţi în cantonament în sudul Capitalei Banatului, au trecut cu 1-0 de CSC Ghiroda (L3).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.