„Bătaie” pe amenajarea șoselei care va face legătura dintre Aeroportul Timișoara și...

„Bătaie” pe amenajarea șoselei care va face legătura dintre Aeroportul Timișoara și autostrada A1. Câte oferte au intrat în faza de evaluare

0
DISTRIBUIȚI

santierConsiliul Județean Timiș a lansat în luna decembrie 2020 licitația pentru serviciile de realizare a studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și de obținere a terenului necesar prin exproprieri pentru proiectul de construire a unei noi șosele, la patru benzi, care va lega Aeroportul Internațional Timișoara de autostrada A1. Valoarea contractului este estimată la 1,97 milioane lei, iar câștigătorul licitației va avea zece luni la dispoziție pentru a livra documentațiile.

În momentul de față, nouă oferte ale unor firme sau asocieri de firme au intrat în evaluare în cadrul licitației desfășurate de CJT.

Drumul va avea o lungime de aproximativ 8 kilometri, cu două benzi pe sens.


Acesta se va construi la sud de Aeroport, cu origine în intersecția dintre DJ609D și Centura Timișoarei, peste calea ferată secundară ce deservește aerogara, intersectând drumul comunal DC62 (Remetea Mare – Ianova) și având ca punct terminus intersecția cu drumul național DN6, nodul de descărcare A1.

Noua șosea va reduce și poluarea din Ghiroda și Remetea Mare, acționând ca o centură de ocolire pentru cele două localități.

„Am insistat pe o analiză rapidă, dar extrem de temeinică a ofertelor, pentru a nu lăsa loc de îndoială în ceea ce privește rezultatul. Mă bucură interesul crescut pentru această lucrare. Vom avea probabil un cost mai mic, dar e importantă și calitatea serviciilor. Planul nostru este să avem documentația necesară undeva la începutul anului viitor, pentru ca apoi să lansăm licitația pentru execuția efectivă a noii șosele”, spune președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Investiția a primit un impuls la finalul anului trecut, CJ Timiș alocând proiectului suma suplimentară de peste 1,6 milioane lei, pentru realizarea documentației specifice. Investiția este estimată la 18 milioane euro, cu tot cu TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.