Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, adoptată de Senat și Camera Deputaților. Un...

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, adoptată de Senat și Camera Deputaților. Un singur partid nu a votat

0
DISTRIBUIȚI

Deputații și senatorii au votat, miercuri, pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, proiectul adoptat fiind inițiat de PSD. Decizia a fost luată cu voturi 357 „pentru”, în timp ce parlamentarii UDMR nu au votat.

„Poziția UDMR e una fermă și consecventă – toți cetățenii trebuie să beneficieze de pensie după limita de vârstă și contributivitate. Principiul contributivității trebuie să fie de bază. Propunerea de azi vizează eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor care au atins limita de vârstă. Vorbim de 825 de parlamentari și de un efort bugetar de aproximativ 4,5 milioane de lei. Rămân în vigoare pensiile speciale ale celorlalte 11 categorii socio-profesionale, care nu au nicio legătură cu principiul contributivității. (…) UDMR a susținut în mod consecvent că pensiile speciale trebuie eliminate sau impozitate cu 99% sau limitate pentru toate categoriile vizate. (…) Demagogia și populismul la viteză maximă duc la decizii pripite. Dacă doriți să eliminați pensiile speciale, nu doar o mică parte pentru a câștiga un capital electoral, vă invităm să facem o analiză serioasă a deciziilor CCR. Parlamentarii UDMR nu vor vota”, a fost poziția senatorului UDMR Turos Lorand.

PSD a acuzat PNL că nu a votat acest proiect mai devreme, în timp ce liberalii au „contraatacat” spunând că, în trecut, coaliția PSD – UNPR – ALDE că „și-a votat pensii speciale”.

„Suntem bucuroși că proiectul PSD a fost adoptat de comisie”, a spus Alfred Simonis, liderul de grup al deputaților social-democrați.

Deputatul AUR George Simion a anunțat că parlamentarii formațiunii votează în favoarea proiectului privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

„PSD care a inventat pensiile speciale recunoaște că a fost o porcărie.


Azi, domnule Ciolacu, recunoașteți că pensiile speciale sunt o rușine. Astăzi reparăm puțin dintr-o reparație uriașă în domeniul pensiilor speciale. În lunile și săptămânile următoare coaliția se va lupta pentru eliminarea pensiilor speciale. Ne mai spălăm puțin obrazul față de această țară”, a spus și și liderul Dan Barna (USR-PLUS).

„Suntem azi într-un moment în care Parlamentul are ocazia sa reintre în slujba cetățeanului român, are ocazia să arate că cine-mparte nu-și face parte și că legile trebuie făcute pentru cetățeni, nu pentru privilegiați. (…) Astăzi aveți ocazia să începeți să vă îndreptați, domnilor de la PSD. Mă bucur că v-ați bătut, ca într-un concurs de frumusețe, să fie dezbătut proiectul vostru. Azi trebuie să fie pas. Trebuie să facem ordine în legislația pensiilor, să facem dreptate pentru oameni”, a adăugat Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, spune că parlamentarii nu trebuie să aibă indemnizații speciale. „Nu am înțeles de ce nu ați făcut acest lucru dvs. anul trecut, că erați prim-ministru, dle Orban. Aveați o majoritate. Nu am înțeles, dle Barna, de ce până acum nu ați dat o ordonanță de urgență, să faceți dreptatea până la capăt. Cred că toți parlamentarii vom vota să renunțăm la indemnizații”, a spus Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.