Liberalii pun la cale un parteneriat administrativ în județ. Ce partide sunt...

Liberalii pun la cale un parteneriat administrativ în județ. Ce partide sunt invitate să se alăture

2
DISTRIBUIȚI

PNL are intenția de a coaliza toate forțele politice din Timiș într-un parteneriat administrativ.

„Deja am lansat această invitație către PMP, PRO România, către UDMR. Cu USR, după cum știți, avem o înțelegere politică și administrativă la Consiliul Județean și la Primăria Timișoara și dorim să extindem această înțelegere și la nivel administrativ în toate unitățile administrativ-teritoriale din județul Timiș. Am primit deja răspunsuri pozitive de la Pro România, de la PMP și așteptăm discuțiile din forurile statutare și la celelalte partide politice. Am auzit că PSD propunea un așa-zis pact, o așa-zisă întâlnire cu parlamentarii să susțină proiectele Timișului. Nu am cum să nu observ falsitatea din spatele acestei declarații publice.


De ce nu au făcut-o atunci când au fost la guvernare și aveau hățurile în mână și puteau face ceva pentru județul Timiș?”, a declarat, vineri, președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica.

Acesta spune că alianța administrativă propusă va produce efecte pentru că toți semnatarii au putere de decizie și sunt oameni serioși.

„Spre deosebire de declarațiile pompoase ale PSD, noi preferăm să facem ceea ce așteaptă timișorenii de la noi, cei care ne-au arătat încredere și ne-au votat. Îi lăsăm pe cei de la PSD să vorbească în continuare și să se gândească la anii în care au fost la guvernare și nu au făcut nimic pentru timșeni și timișoreni”, a mai spus Alin Nica.

Liderul liberal consideră că este nevoie de acest parteneriat administrativ întrucât încă mai există în județ localități unde nu s-au ales viceprimarii și nu s-au constituit majorități în consiliile locale. Este vorba despre localități precum Parța, Ciacova sau Sânpetru Mare.

„De aceea trebuie să încercăm ceea ce nu s-a reușit la nivel local, să venim cu un imbold de la nivel județean să dăm un imbold politic în vederea constituirii de majorități. La nivel local, fragmentarea politică este destul de mare. Sunt consilii locale care sunt compuse și din șase – șapte formațiuni politice și atunci e greu de găsit o majoritate care să fie funcțională, să rezoneze cu dorințele primarului sau cu contextul local existent”, a mai afirmat Alin Nica.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.