Primăria Timișoara prelungește termenul pentru vizarea acordului de funcționare pentru comercianți

Primăria Timișoara prelungește termenul pentru vizarea acordului de funcționare pentru comercianți

0
DISTRIBUIȚI

Un proiect de hotărâre promovat de primarul Dominic Fritz va permite comercianților să obțină acordul pentru desfășurarea activității în Timișoara până pe 31 iunie. Termenul actual specificat în Regulamentul privind condițiile de desfășurare a activităților comerciale și de prestări servicii pe raza municipiului Timișoara, care a fost aprobat prin hotărâre a consiliului local, este de 28 februarie. Propunerea de prelungire a termenului a fost făcută „pentru a veni în sprijinul comercianților de pe raza municipiului Timișoara, afectați de restricțiile impuse din cauza pandemiei”.

„În contextul sprijinirii mediului economic afectat de restricțiile impuse din cauza pandemiei și al păstrării locurilor de muncă, primarul Timișoarei a înaintat proiectul de modificare a art.56 din Regulamentul privind condițiile de desfășurare a activităților comerciale și de prestări servicii pe raza municipiului Timișoara aprobat prin HCLMT 538/2015 și modificat prin HCLMT 110/2016.


Articolul respectiv stabilea obligativitatea vizării anuale a Acordului pentru desfășurarea exercițiilor comerciale astfel: «Acordul pentru defășurarea exercițiilor comerciale se vizează în mod obligatoriu până la data de 28 februarie a fiecărui an, pentru anul în curs». Conform modificării Regulamentului, prin noua hotărâre a consiliului local, li se va da în acest an operatorilor economici ce desfășoară activități comerciale pe raza municipiului Timișoara posibilitatea de a putea viza Acordul pentru desfășurarea exercițiilor comerciale până la data de 30 iunie 2021”, a transmis Primăria Timișoara.

Actele se depun la camera 12, ghişeele 8 şi 9, Primăria Municipiului Timișoara, bd. C. D. Loga nr.1. Taxa de viză se plăteşte la casieriile Primăriei Municipiului Timișoara sau prin ordin de plată în contul bugetului local, odată cu depunerea documentaţiei.

„Deținerea acestui acord este obligatorie pentru toți cei care dețin restaurante, baruri, terase, etc,  și care își desfășoară activitatea în Timișoara. Vizarea acestuia se face anual. Reamintim că nevizarea acordului corespunde cu lipsa acestuia și se sancționează cu amenzi între 500 și 2.000 de lei”, au mai transmis autoritățile.

Informații: Acte necesare și formulare – Primăria Municipiului Timișoara

https://www.primariatm.ro/formulare/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.