Primarul vrea ca din consiliile de administrație ale școlilor din Timișoara să...

Primarul vrea ca din consiliile de administrație ale școlilor din Timișoara să facă parte și simpli cetățeni

0
DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz vrea mai multă implicare din partea timișorenilor inclusiv în domeniul educației. Astfel, primarul Timișoarei a anunțat, marți, că deja consiliul local a desemnat de săptămâna trecută reprezentanții săi în consiliile de administrație din școli. Trebuie numiți, acum, și reprezentanții primarului, iar Dominic Fritz vrea ca simpli cetățeni să se implice în consiliile școlilor.

„Cutuma era, până acum, să fie desemnați funcționari publici din primărie, care, majoritatea nu au luat foarte mult în serios acest rol.


Multe școli s-au plâns că reprezentanții consiliului local și ai primăriei nu au prea apărut la ședințe consiliilor de administrație. Acesta este motivul pentru care eu aș vrea să încerc o altă abordare. O să lansăm în această săptămână un apel pentru cei care sunt interesați. Va fi o comisie, formată din reprezentanți ai societății civile și ai primăriei, care va face selecții după anumite criterii. Vor alege acești reprezentanți pe care urmează să îi numesc eu. Cred că acesta este unul dintre instrumentele pe care le am eu la dispoziție pentru a întări legătura între societatea civilă, oraș și școli. Speranța mea este că așa vom aduce mai multă energie de reformă pentru proiecte noi în consiliile de administrație”, a completat Dominic Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.