Ripensia a remizat şi cu FK Csikszereda. Cosmin Petruescu: „Un rezultat echitabil”

Ripensia a remizat şi cu FK Csikszereda. Cosmin Petruescu: „Un rezultat echitabil”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tataru / MEDIAFAX FOTO (arhivă)

Fără egaluri în prima parte a sezonului, desfăşurată în 2020, roş-galbenii au două remize din două în noul an. După acel 2-2 de pe terenul Rapidului, Ripensia Timişoara a făcut şi un 1-1 (0-0) cu puternica FK Csikszereda Miercurea Ciuc, formaţie care a deschis scorul prin ex-timişoreanul alb-violet Marvin Schieb. Alexandru Neagu a stabilit scorul final de la punctul cu var.

Jocul de la Gara Mică s-a desfăşurat pe un vânt puternic, care a afectat ambele echipe. Terenul a fost mai bun pe „Electrica”, faţă de cel din finalul anului trecut, dar departe de ideal. În aceste condiţii „Ripi” putea lovi prima, în minutul 7, când Rogac a împins balonul doar în bara porţii adverse. După o bucată de meci fără evenimente, Apro i-a dat ceva emoţii, din lovituri libere, fostului coleg Dobre, faze executate în minutele 28 şi 30.

Echilibrul a fost rupt în minutul 60, când ex-alb-violetul şi totodată fostul elev al lui Cosmin Petruescu la ASU Poli – Marvin Schieb – jucător în formă la Csikszereda, a preluat cu capul, pe lângă Dobre, o minge lungă trimisă de Pinter, şi a înscris din unghi în poarta goală. Peste doar 12 minute însă Gladun a căzut după ce a fost agăţat de Takacs la o pătrundere spre centrul careului şi s-a dictat penalty. Alexandru Neagu a transformat cu un şut în dreapta lui Rybansky, care îi ghicise intenţia, dar nu a putut opri balonul: 1-1!

„Ripi” a făcut un egal care nu o scuteşte de emoţii, roş-galbenii având acum 17 puncte din 15 jocuri şi ocupă momentan locul 14 în Liga 2.


Csikszereda e pe 6 deocamdată, cu 25 de puncte tot din atâtea partide contabilizate. Duminică, 7 martie, de la ora 11.00, în deplasare, ripensiştii au meci cu o altă grupare care se bate pentru Top 6 – Dunărea Călăraşi.

Ripensia Timişoara: Șt. Dobre – A. Macrițchii, Rogac, Lalic, Gladun – V. Macrițchii, T. Călin (74, M. Ene) – Al. Popovici (cpt.; 74, Tudorache), Neagu, Piftor – Sokovic. Antrenor: Cosmin Petruescu

FK Csikszereda M. Ciuc: Rybansky – R. Takacs, Kelemen, Apro, Bor – Csuros (cpt.), Casiadi, Bara, Pinter (81, Palmeş), Schieb – Meszaros. Antrenor: Valentin Suciu

„Un rezultat echitabil din punctul meu de vedere, date fiind condiţiile de joc, la modul în care s-a desfăşurat partida. Pe un vânt puternic şi pe un teren chiar nesperat de bun, dacă ne raportăm că am jucat aici ultimul meci pe teren propriu cu Farul şi în toată această perioadă am reuşit să-l protejăm… Din păcate, împotriva unei echipe masive, agresive, în sensul bun al cuvântului, robuste, se impunea un joc de posesie. Lucru pe care nu l-am reuşit în totalitate în partida de azi. Spun că rezultatul este echitabil, cu toate că la 0-0 am avut acea bară, iar golul l-am primit pe o naivitate… E bine că am avut reacţie, că am putut să egalăm, cu toate că rezultatul este echitabil, consider că a fost obţinut împotriva unei echipe foarte bune din Liga a 2-a şi nu întâmplător ocupă locul de play-off, având a 3-a, a 4-a apărare din Liga 2”, a declarat Cosmin Petruescu la finalul jocului.

Antrenorul Ripensiei a subliniat încă o dată jocul crâncen de azi de pe „Electrica”: „Rar mi-a fost dat să văd un joc atât de fizic, cum a fost cel de azi, cu atâtea contacte, dar la limita regulamentului…”.

Tehnicianul celor de la Csikszereda a vorbit şi el despre condiţiile de joc, terenul de la Timişoara fiind departe de calitatea celui cu care e obişnuit acasă, în Harghita. „A fost un joc aprig disputat, la ambele porţi, putem spune la sfârşit că e un rezultat echitabil. Din păcate starea terenului nu a permis, nici nouă, nici lor, să practicăm un fotbal mai plăcut. Poate reuşeam să ne creăm mai multe ocazii. Până la urmă asta este, un penalty acordat mult prea uşor, dar asta este. Ştiam că o să fie un meci de luptă, că o să fie un joc agresiv, ştia şi arbitrul, care a tolerat în unele momente, putea să atenţioneze mai mulţi jucători de la Ripensa, care au jucat agresiv – în sensul bun – asta a fost istoria meciului”, a spus şi Valentin Suciu, tehnicianul ciucanilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.