SCM Rugby Timişoara a oficializat două transferuri. Bănăţenii rămân atractivi pentru echipa...

SCM Rugby Timişoara a oficializat două transferuri. Bănăţenii rămân atractivi pentru echipa naţională

0
DISTRIBUIȚI
Foto: SCM Rugby Timişoara / Facebook

Rugby-ul e unul dintre sporturile afectate puternic de pandemie. Secţia de rugby a clubului SCM Timişoara şi-a continuat activitatea, într-o continuă pregătire în condiţiile în care meciurile oficiale sunt încă în îndepărtare. Formaţia pregătită de Vali Calafeteanu a efectuat şi un stagiu centralizat departe de oraş şi a mutat inclusiv pe piaţia transferurilor.

SCM Timişoara a efectuat un cantonament montan la Văliug (Caraş-Severin) la începutul lunii iar ieri clubul a oficializat două mutări (foto).


E vorba de Feofaaki Holoia, jucător originar din Tonga, în vârstă de 30 de ani şi care a aparţinut de Baia Mare; şi tânărul Corrado-Romeo Şteţco (19 ani), jucător crescut la Calvisano Rugby, în Italia.

Conform site-ului SuperLigii, bănăţenii ar trebui să aibă primul joc pe 4 aprilie la Buzău. „Oficial am putea să începem la sfârşitul lunii martie SuperLiga, dar se poate duce în aprilie…”, a spus antrenorul Valentin Calafeteanu la Radio Timişoara. În ceea ce priveşte indisponibilităţile, Marius Simionescu şi Vlăduţ Zaharia sunt în recuperare după interveţii chirurgicale recente.

Altfel, rugbiştii clubului timişorean reprezintă în continuare o parte importantă a lotului „Stejarilor”. Rugbiştii selecţionaţi din Banat pentru meciul cu Belgia, ultimul din Rugby Europe Championship 2020, au revenit acasă, meciul nedisputându-se deoarece formaţia din Benelux nu a putut efectua deplasarea din cauza restricţiilor epidemiologice şi a pierdut astfel jocul cu 0-28. Totuşi, naționala de rugby a României va debuta în noua ediție a Rugby Europe Championship (2021) în weekendul 6-7 martie şi jucătorii de pe Bega solicitaţi sunt: Gabriel Rupanu, Eugen Căpăţînă, Lucian Mureşan, Vlad Neculau, Cătălin Fercu, Steve Shennan şi Ionel Melinte. De asemenea, din staff face parte în continuare şi Sosene Anesi. Primul meci va fi în 6 sau 7 martie, cu Rusia (deplasare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.